Skip to main content

Λογιστές και φοροτεχνικοί απέκλεισαν την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης(φωτο+vid)

Σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Α' ΔΟΥ προέβησαν λογιστές - φοροτεχνικοί από ενώσεις και συλλόγους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για μία περίπου ώρα προχώρησαν σήμερα περίπου λογιστές - φοροτεχνικοί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που προανήγγειλε χθες ο κλάδος, με αιχμή την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Στον αποκλεισμό της συγκεκριμένης εφορίας συμμετέχουν μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας και του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων ενημέρωσαν τους υπαλλήλους της Α' ΔΟΥ για την απόφασή τους να απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως και τις 18 Απριλίου.

Οι λογιστές - φοροτεχνικοί διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της ΕΦΕΕΘ, Ιωάννης Δόβελος, τόνισε πως σήμερα ξεκινάει η 10ήμερη αποχή των φοροτεχνικών από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. «Για να γνωστοποιήσουμε αυτή την απόφασή μας ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στον προϊστάμενο της Α' ΔΟΥ, προκειμένου να μεταφέρει τα αιτήματά μας στο υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας. Αν το φορολογικό και ασφαλιστικό περάσει όπως προτείνεται θα εξαφανίσει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά τους λογιστές-φοροτεχνικούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Μάμαλης, έκανε λόγο για «απάνθρωπα και σκληρά» μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό. «Είναι μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία και στη φτώχεια και την εξαθλίωση όλης της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κωστόπουλος, εξέφρασε τον φόβο και την αγωνία του για μαζική φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, και κυρίως στα Βαλκάνια, λόγω της υπερφορολόγησης στην Ελλάδα. «Ήδη τα φορολογικά μέτρα που υπάρχουν έχουν καταρρακώσει την κοινωνία και έχουν αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους. Εάν περάσουν όσα προτείνονται αυτό θα σημάνει τη ταφόπλακα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.