Skip to main content

Λοβέρδος: Εκπέμπουμε επιτέλους θετικά μηνύματα

Τα μηνύματα που εκπέμπουμε σήμερα στο διεθνές στερέωμα είναι επιτέλους θετικά, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού.
Τα μηνύματα που εκπέμπουμε σήμερα στο διεθνές στερέωμα είναι επιτέλους μηνύματα θετικά, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού.

Σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να επιστρέψει στον δρόμο της αξιοπιστίας, ευημερίας, να λύσει τα προβλήματά της, έκανε ό,τι μπορούσε για να προσαρμόσει τα δεδομένα του ασφαλιστικού της προβλήματος, πρόσθεσε.

Υποστήριξε, δε, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη πολιτική ηγεσία που έκανε κινήσεις αλληλεγγύης για την επόμενη γενιά. Επίσης σημείωσε ότι η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης βοηθάει εξ αντικειμένου τους επόμενους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει η περίοδος αυτή να είναι βραχεία.

"Δεν είναι όλα αυτά το μέγιστο που θα θέλαμε. Είναι το μέγιστο που μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «με πρίσμα την επίγνωση των δυσκολιών της χώρας έχει την υποχρέωση να αναπτύξει προγράμματα που προσπαθούν να στηρίξουν τους νέους και τους ανέργους». Γνωστοποίησε μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν πολλά τέτοια προγράμματα.

Εξάλλου, ο υπουργός απάντησε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν προσκεκλημένος και μίλησε σε ιδιωτικό κολέγιο, το οποίο χρωστάει 3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας περιέπεσε σε «ατόπημα ανάξιο της ιδιότητας αρχηγού κόμματος» καθώς - όπως είπε - αναφερόμενος απλώς σε δημοσίευμα «θεώρησε ότι μια ομιλία του είχε σκοπό να προωθήσει κάποιο ιδιωτικό κολέγιο».

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως επρόκειτο για εκδήλωση μιας οργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη της βουλευτού της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, για τη δωρεά οργάνων, καθώς ο ίδιος είναι δωρητής οργάνων, με χορηγό την Τράπεζα Κύπρου, ενώ δεν υπήρχε πουθενά οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό κολέγιο.

«Πρέπει να ντρέπεται για αυτό που έκανε σήμερα», είπε ο κ. Λοβέρδος για τον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε πως «για καλή του τύχη» το ΙΚΑ σε σχέση με το συγκεκριμένο κολέγιο είχε κάνει πολύ πριν τα δημοσιεύματα τη δουλειά του και είχε εντοπίσει χωρίς καμία ανάμειξη πολιτικής ηγεσίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ΙΕΚ.

«Η στοχοποίηση όταν είναι πολιτική μπορεί να γίνει κι ανεκτή, όταν η σύγκρουση είναι οριακή, αλλά η προσωπική στοχοποίηση με συκοφαντίες χαρακτηρίζει το πρόσωπο που επιδίδεται σε αυτή», κατέληξε.