Skip to main content

Μεϊμαράκης από Θεσσαλονίκη: Όχι σε οικουμενική κυβέρνηση

«Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη.

«Εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απωλέσουν τη δεδηλωμένη, τότε θα προσφύγουμε στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, όπως ήταν και τον Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «δεν χρειαζόμαστε χρόνο προετοιμασίας».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα» και κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν εκφράζουν το κόμμα. «Δεν τα πιστεύουμε», ξεκαθάρισε.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι «θα δούμε αναλυτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης και είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την εσωκομματική διαδικασία για τις εκλογές στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα μας» και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «μόλις υπάρξει ανανέωση, θα εξαλειφθούν – ή έστω θα συρρικνωθούν – όλα αυτά».

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα η ανανέωση να συνοδευτεί με αξιοκρατία, «καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ευνοιοκρατία».