Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Οι λύσεις αφορούν σε δύο επίπεδα, με το ένα να αφορά στη στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων και το δεύτερο στη στάθμευση λεωφορείων.

Με το μέρος των χιλιάδων επισκεπτών του Μύλου των Ξωτικών ήταν τελικά ο καιρός, παρά την πρωινή βροχή της Κυριακής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από πολλές γωνιές της Ελλάδας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες απόλαυσαν το πλούσιο πρόγραμμα και όλες τις δωρεάν δράσεις που είναι ανοιχτές για τους φιλοξενούμενους στα Τρίκαλα.

«Παιδιά, χρώματα, χαμόγελα, αγάπη... το μήνυμα των Χριστουγέννων που γεμίζει τις καρδιές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν δωρεάν.

Εμφανίστηκαν οι:
- Χορωδία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας
- Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κ. Γέφυρας Αγ. Γεώργιος
- «Τα Μαγικά Χρωματιστά Μολύβια»  της Δ. Γκουτζολίκα,  Βιβλιοπαρουσίαση  με το καλλιτεχνικό εργαστήρι Καλικατζούρα
- Σχολή χορού Danza Kuduro
- Kαλλιτεχνικό εργαστήρι Καλικατζούρα
- Πολιτιστικός Σύλλογος Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Παντελεήμων"


Λύσεις για στάθμευση οχημάτων και λεωφορείων


Λύσεις και παρεμβάσεις για το θέμα της στάθμευσης στην πόλη, την περίοδο του Μύλου των Ξωτικών, δρομολόγησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Οι λύσεις αφορούν σε δύο επίπεδα. Το ένα, η στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων, που έχει μόνιμα χαρακτηριστικά. Ο Δήμος προχώρησε στη δημόσια πρόσκληση σε ιδιοκτήτες χώρων κοντά στο κέντρο, προκειμένου να τους νοικιάσει. Στο μεσοδιάστημα, προέβη σε αναμόρφωση και διαμόρφωση δύο χώρων στάθμευσης, εξαιρετικά κοντά στο κέντρο. Αυτόν στην πλατεία ΔΕΗ και αυτόν στο τ. στρατόπεδο Παπαστάθη. Και στους δύο αυτούς χώρους, δίπλα από το κέντρο της πόλης, η στάθμευση είναι δωρεάν.

Επίσης, ο Δήμος διαθέτει, τόσο τον υπόγειο χώρο στάθμευσης μπροστά από τα δικαστήρια, όσο και αυτόν επί της οδού Κανούτα, με πληρωμή.

Το δεύτερο επίπεδο λύσεων για τη στάθμευση, είναι αυτό για τα λεωφορεία. Με δεδομένη την προέλευση δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών ακόμη και σε μία ημέρα, ο Δήμος Τρικκαίων καθόρισε συνολικώς πάνω από 50 θέσεις στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων των υπαρχουσών. Συγκεκριμένα, ισχύουν οι υπάρχουσες εγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης με την προϋπόθεση ότι για τις ημέρες λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών θα ισχύσουν για ολιγόλεπτη στάθμευση (επιβίβαση αποβίβαση).

Οι θέσεις είναι:

1. Δύο θέσεις επί της οδού Β. Τσιτσάνη, πλησίον της πλατείας Εθνικής Αντίσταση
2. Τρεις θέσεις επί της οδού Όθωνος, έναντι της Μητροπόλεως
3. Δύο θέσεις επί της οδού Στρ. Σαράφη, έμπροσθεν του Ασκληπιείου
4. Μία θέση επί της οδού Ψαρρών στην πλατεία Βουβής

Ισχύει επίσης ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, ο χώρος κάτω από την είσοδο του Φρουρίου.

Για τις ημέρες λειτουργίας του Μύλου οι επιπλέον θέσεις για ολιγόλεπτη στάθμευση (επιβίβαση αποβίβαση), είναι:

1. μια θέση λεωφορείου επί της οδού Ερμού και
2. μία θέση επί της οδού 21ης Αυγούστου, αμφότερες έναντι της κεντρικής πλατείας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.

Θα λειτουργήσουν επίσης 20 θέσεις στάθμευσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αριστερά του σούπερ μάρκετ επί της οδού Πύλης συνολικής έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων.  Για τις Κυριακές, όταν η κίνηση των τουριστικών λεωφορείων είναι αυξημένη διατίθενται και οι θέσεις πέριξ των νησίδων επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά.