Skip to main content

Λύση τώρα στο πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ ζητά ο Καλαφάτης

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται καθημερινά, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.

Να δώσει λύση τώρα στο πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο Σταύρος Καλαφάτης.

«Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται καθημερινά κινούμενοι πεζή, να πρέπει να δίνουν μεγάλα ποσά για τις μετακινήσεις τους σε ταξί ή σε καύσιμα, ή να χάνουν μεροκάματα μη μετακινούμενοι καθόλου. Κι όλα αυτά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Υπενθυμίζει την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για τον θέμα από τον Αύγουστο. «Πήρα απάντηση, η οποία είχε ως κέντρο αναφοράς το ιστορικό της υπόθεσης και όχι την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων Θεσσαλονικέων. Δε δόθηκε, ουσιαστικά, καμία απάντηση, από τον πολιτικό προϊστάμενο, που είναι ο αρμόδιος υπουργός. Γι αυτό και επανήλθα προχθές, 20/9: Κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΟΑΣΘ ώστε να αναγκαστεί ο ίδιος ο υπουργός να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Όπως σημειώνει ο κ. Καλαφάτης, «το κλειδί της λύσης του, όμως, το κρατά η κυβέρνηση». «Πρέπει να διαχωρίσει τα πράγματα: Άλλο το θέμα της επίλυσης ενός ζωτικού προβλήματος όπως το πώς να πάει ο κόσμος στη δουλειά του σήμερα κι άλλο η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, για την οποία σαφώς χρειάζεται σχεδιασμός. Επιτέλους, αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ας ενεργήσει», σημειώνει.