Skip to main content

Λύση της απεργίας στον ΟΛΘ ζητούν 8 φορείς της Βόρειας Ελλάδας

Την ανάγκη η διοίκηση του ΟΛΘ να βοηθήσει προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της απεργίας των εργαζομένων ζητάν οι επιχειρηματικοί φορείς Β. Ελλάδας.

Έκκληση προς τη διοίκηση της ΟΛΘ προκειμένου «να προχωρήσει άμεσα στις οφειλόμενες ενέργειες» ώστε να δοθεί λύση στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον λιμάνι της Θεσσαλονίκης απευθύνουν οι πρόεδροι οκτώ επιχειρηματικών φορέων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.

Με επιστολή τους προς τον αντιπρόεδρο της ΟΛΘ  Κωνσταντίνο Μέλλιο υπενθυμίζουν ότι κατά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, στα γραφεία του ΕΒΕΘ, η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είχε καταστήσει σαφές ότι, «εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ αποφάσιζε να προχωρήσει στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες για την κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην παραπάνω ανώνυμη εταιρία ως παράνομων και καταχρηστικών, θα ετίθετο στο πλευρό του για την υποστήριξη της προσπάθειάς του».

Στο μεταξύ χρονικό διάστημα -σημειώνεται στην επιστολή προς τον κ. Μέλλιο- «οι φορείς της επιχειρηματικότητας της πόλης μας συνέταξαν και απέστειλαν στον πρωθυπουργό (στις 26 Μαΐου) επιστολή, στην οποία εξέφραζαν την αγωνία των μελών τους για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με κίνδυνο αυτές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην, ήδη, χειμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα, μάλιστα ακόμη χειρότερη από αυτήν του 2008».

Επομένως, καταλήγει η επιστολή προς τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, «σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στις οφειλόμενες ενέργειες, ώστε οι φορείς μας και τα μέλη τους να συστρατευθούν στο πλευρό της διοίκησης του ΟΛΘ».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκος Λουφάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης Βασίλειος Καμπάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Κοσμίδης.