Skip to main content

Λύση στην ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών στη Θεσσαλονίκη

Κάθε δήμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να δημιουργήσει δικό του χώρο προσωρινής απόθεσης προκειμένου να πάψει η ανεξέλεγκτη απόρριψη

Οδηγίες στους αρμόδιους των δήμων της Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης ογκωδών αντικειμένων σε δημόσιους χώρους έδωσαν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, με τους αντιδημάρχους καθαριότητας των 14 δήμων συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα με τα ογκώδη, που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι.

Βασικό σημείο για την επίλυση του προβλήματος είναι να κινηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες για τη δημιουργία οργανωμένων, ελεγχόμενων χώρων προσωρινής αποθήκευσης στερεών ογκωδών αποβλήτων, κάτι που είναι στην ευθύνη κάθε δήμου και προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Η ανεξέλεγκτη απόθεση, πέραν του ότι δημιουργεί εστίες ρύπανσης ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο», τόνισε ο κ. Γιουτίκας.

Κάθε δήμος που θα δημιουργήσει ένα τέτοιο χώρο θα δώσει μια διέξοδο στους πολίτες, προκειμένου να αποθέτουν εκεί τα ογκώδη και να μην τα πετούν ανεξέλεγκτα σε δημόσιους χώρους. Από εκεί αδειοδοτημένες εταιρίες θα παραλαμβάνουν για διαχείριση τα απορρίμματα και μάλιστα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που επικρατεί σήμερα και να αποκτήσει κάθε δήμος σωστή διαχείριση του προβλήματος.