Skip to main content

Φορείς σε Σπίρτζη: Συνάντηση μόνο με τα λεωφορεία σε λειτουργία (vid)

Δήμαρχοι και φορείς καλούν τον Χρ.Σπίρτζη να δώσει λύση μέχρι αύριο το μεσημέρι. Δεν θα πάνε στη συνάντηση της Πέμπτης εάν δεν λήξει η επίσχεση.

Προθεσμία εώς αύριο το μεσημέρι δίνουν φορείς της Θεσσαλονίκης στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ.

Σε διαφορετική περίπτωση οι 14 δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι επιμελητηρίων είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.

Οι φορείς ζητούν να τηρηθεί η συμφωνία των εργαζομένων με τους δυο ΓΓ Πέτη Πέρκα και Ανδρέα Νεφελούδη για καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι δήμαρχοι ξεκαθαρίζουν ότι «διάλογος θα γίνει με την αστική συγκοινωνία σε λειτουργία».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά απο πρόσκληση του Γιάννη Μπουτάρη, για το θέμα της επίσχεσης εργασίας των εργαχομένων του ΟΑΣΘ, η οποία έχει κρατήσει σε ομηρία πάνω απο 1 εκατομμύριο πολίτες.

Οι δημαρχοι αναφέρουν οτι δεν θα πάνε στη συνάντηση της Πέμπτης στην οποία τους προσκάλεσε ο υπουργός, εάν δεν ξεκινήσουν τα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα των φορέων αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την εντός της ημέρας επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα ημέρες, με βάση το από 25/08/2016 Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας, το οποίο δεν τηρήθηκε
2. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.
 3. Θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού.
 4. Σε περίπτωση που ως αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, με ευθύνη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη δεν έχει γίνει η επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δημαρέλος.

Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Μανώλης Βλαχογιάννης αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επημελητηρίου.