Skip to main content

Λύση με το ειδικό προσωπικό στο Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη

Μετά την ανάδειξη του θέματος από τη Voria.gr, διορίστηκε στο σχολείο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την περίπτωση του μαθητή με σύνδρομο Down.

Λύση δόθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στο Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη, θέμα που είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο η Voria.gr.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν να εργάζονται στο σχολείο άλλα δύο άτομα, το ένα ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και το δεύτερο ως εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης.

Οι γονείς και οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα φέτος, λόγω των ελλείψεων.  Συγκεκριμένα, για τους έξι συνολικά μαθητές (ένας με σύνδρομο Down και πέντε με μαθησιακές δυσκολίες) είχαν διοριστεί στο 18θέσιο σχολείο μόλις δύο εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης.

Συγκεκριμένα, προηγούμενη Πέμπτη διορίστηκε στο σχολείο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για την περίπτωση του μαθητή της Γ΄ τάξης, ο οποίος είναι με σύνδρομο Down και πρόσφατα διαγνώστηκε με σοβαρό κινητικό πρόβλημα. Παράλληλα, διορίστηκε και ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, ο οποίος κάλυψε ένα μικρό κενό, καθώς οι ανάγκες παραμένουν στο εν λόγω σχολείο.

Είχαν προηγηθεί οι πιέσεις από τον Σύλλογο Γονέων προκειμένου να γίνουν επιπλέον διορισμοί σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Μετά το δημοσίευμα της Voria.gr, οι γονείς είχαν συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη. Μετά τις συναντήσεις που είχαμε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μας ανέφεραν πως όταν θα γίνονται διορισμοί βάσει των κονδυλίων, το σχολείο μας θα είναι πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε στη Voria.gr ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Βάιος Τάτσικας.  

Ιδιαίτερα ανακουφισμένοι είναι οι γονείς του μαθητή με το σύνδρομο Down και το κινητικό πρόβλημα. Πλέον το παιδί της Γ΄ τάξης, το οποίο είναι αναγκασμένο να χρησιμοποιεί τροχήλατο αμαξίδιο, έχει βοήθεια στις μετακινήσεις του εντός του σχολείου και έτσι δεν επιβαρύνεται η υγεία του.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε σχολιάσει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ιωάννης Παντής, ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι το υπουργείο δεν έχει καλύψει το 100% των αναγκών αναφορικά με την ειδική εκπαίδευση.