Skip to main content

Λύση για το αθλητικό κέντρο Κάππα βρίσκει ο δήμος Θερμαϊκού

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια δημοπρασίας για ενοικίαση των εγκαταστάσεων του κέντρου με στόχο την αξιοποίηση του.

H διενέργεια δημοπρασίας για την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ για 25 χρόνια αλλά και της όμορης περιοχής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού.

Το προς εκμίσθωση τμήμα του αγροτεμαχίου 1158α Περαίας, αποτελείται προς βορρά από τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ (αθλητικό κέντρο) με εμβαδόν 30.000 τ.μ. και προς νότο από αδόμητη έκταση με εμβαδόν 100.000 τ.μ. περίπου και σύμφωνα με το Γ.Π.Σ., με χρήση γης προορισμένη για την ανάπτυξη κατά προτεραιότητα αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Οι προς εκμίσθωση εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ αποτελούνται από:

- Κλειστό γυμναστήριο,
- κλειστό κολυμβητήριο,
- ξενώνες,
- γραφεία,
- εστιατόριο,
- μαρίνα ελλιμενισμού μικρών σκαφών.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής «Τσαΐρια» και των εγκαταστάσεων ΚΑΠΠΑ, με  την προσέλκυση νέων επενδύσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να αποτελέσει πρότυπο αθλητικού κέντρου, που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού.

Όπως είναι γνωστό η ιδιοκτησία του ΚΑΠΠΑ περιήλθε στονότησης τα οποία δεν καρποφόρησαν. Επίσης, συντάχθηκε μελέτη από Ορκωτούς Εκτιμητές, για τον υπολογισμό του ελάχιστου ύψους του μισθώματος.

«Είναι αδύνατον να μπορέσει να υποστηρίξει ο δήμος το κόστος λειτουργίας του ΚΑΠΠΑ, την ολοκλήρωση των ημιτελών κτιρίων του αλλά και την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του. Έτσι αποφασίστηκε να το εκμισθώσει για χρονικό διάστημα 25 ετών. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται, τόσο η κάλυψη των αναγκών των ΑΜΕΑ, όσο και η εξυπηρέτηση των δημοτών του Θερμαϊκού με ειδικές μειωμένες τιμές, καθώς και επιτυγχάνεται η κατασκευή νέου δρόμου για τη σύνδεση του ακινήτου, κ.α. Πιστεύουμε ότι είναι μια αναπτυξιακή διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει, σε έργα πνοής για τον τόπο μας» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού είναι να ζωντανέψει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, που παραμένει πολλά χρόνια ανενεργό.

«Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμενοι, προετοιμάζουμε τους όρους της δημοπράτησης του ακινήτου. Το μέγεθος και το εύρος των ωφελειών του εγχειρήματος, ως προς την διασφάλιση της ευνοϊκής μεταχείρισης των Α.Μ.Ε.Α., την προφανή ωφέλεια του μισθώματος, αλλά και την αναπτυξιακή διάσταση του, θα γίνουν εύκολα αντιληπτές, όταν θα καθοριστούν με σαφήνεια και δημοσιοποιηθούν, οι όροι του Διαγωνισμού» κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τηn προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ, αλλά και της όμορης περιοχής. Το προς εκμίσθωση τμήμα του αγροτεμαχίου 1158α Περαίας, αποτελείται προς βορρά από τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ (αθλητικό κέντρο) με εμβαδόν 30.000 τ.μ. και προς νότο από αδόμητη έκταση με εμβαδόν 100.000 τ.μ. περίπου και σύμφωνα με το Γ.Π.Σ., με χρήση γης προορισμένη για την ανάπτυξη κατά προτεραιότητα αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Η εισήγηση καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και «Λαϊκή Συσπείρωση».
Οι προς εκμίσθωση εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ αποτελούνται από:
Κλειστό γυμναστήριο,
 κλειστό κολυμβητήριο,
 ξενώνες,
γραφεία,
εστιατόριο,
μαρίνα ελλιμενισμού μικρών σκαφών.
Στόχος είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής «Τσαΐρια» και  των εγκαταστάσεων ΚΑΠΠΑ, με  την προσέλκυση νέων επενδύσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα αποτελώντας πρότυπο αθλητικού κέντρου, που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού.  
Όπως είναι γνωστό η ιδιοκτησία του ΚΑΠΠΑ περιήλθε στο δήμο Θερμαϊκού, μετά από ενέργειες της παρούσας διοίκησης. Επιπρόσθετα, έγιναν διαβουλεύσεις με την Π.Κ.Μ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά εξετάστηκαν κι άλλα σενάρια χρηματοδότησης τα οποία δεν καρποφόρησαν. Επίσης, συντάχθηκε μελέτη από Ορκωτούς Εκτιμητές, για τον υπολογισμό του ελάχιστου ύψους του μισθώματος.
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε «Είναι αδύνατον να μπορέσει να υποστηρίξει ο δήμος το κόστος λειτουργίας του ΚΑΠΠΑ, την ολοκλήρωση των ημιτελών κτιρίων του αλλά και την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του. Έτσι αποφασίστηκε να το εκμισθώσει για χρονικό διάστημα 25 ετών. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται, τόσο η κάλυψη των αναγκών των ΑΜΕΑ, όσο και η εξυπηρέτηση των δημοτών του Θερμαϊκού με ειδικές μειωμένες τιμές, καθώς και επιτυγχάνεται η κατασκευή νέου δρόμου για τη σύνδεση του ακινήτου, κ.α. Πιστεύουμε ότι είναι μια αναπτυξιακή διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει, σε έργα πνοής για τον τόπο μας.
Στόχος της Διοίκησης του Δήμου μας είναι, να ζωντανέψουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, που παραμένει πολλά χρόνια ανενεργό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμενοι, προετοιμάζουμε τους όρους της δημοπράτησης του ακινήτου. Το μέγεθος και το εύρος των ωφελειών του εγχειρήματος, ως προς την διασφάλιση της ευνοϊκής μεταχείρισης των Α.Μ.Ε.Α., την προφανή ωφέλεια του μισθώματος, αλλά και την αναπτυξιακή διάσταση του, θα γίνουν εύκολα αντιληπτές, όταν θα καθοριστούν με σαφήνεια και δημοσιοποιηθούν, οι όροι του Διαγωνισμού».