Skip to main content

Λυπητερή 420.000 ευρώ από... καραμπόλα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Με το έγγραφο ζητείται η κατάσχεση ποσού ύψους 100.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία και επιπλέον 320.000 ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις

Πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή προκάλεσε το έγγραφο κατάσχεσης εις χείρας τρίτων που έφτασε, την περασμένη Τετάρτη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Με το έγγραφο ζητείται η κατάσχεση ποσού, ύψους 100.000 ευρώ, από τα δημοτικά ταμεία και επιπλέον 320.000 ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το υπουργείο Εσωτερικών για αποπληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.

Το έγγραφο εστάλη από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με εργολαβική εταιρεία που είχε αναλάβει έργα συντηρήσεων, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Αυτή η εργολαβική εταιρεία έχει χρέη στο δικηγορικό γραφείο το οποίο διεκδικεί να λάβει τα χρωστούμενα μέσω της αμοιβής που ο δήμος καταβάλλει για το έργο που ο εργολάβος κατασκεύασε.

Οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν εξοφλήσει προς τον εργολάβο το μεγαλύτερο μέρος τις οφειλής, ωστόσο, υπολειπόταν ποσό σχεδόν 200.000 ευρώ, με το οποίο πληρώθηκαν οφειλές τις εν λόγω εταιρείας προς την εφορία και τραπεζικό ίδρυμα. Το ποσό αυτό, όμως, ξεκίνησε δικαστικά να το διεκδικεί και η δικηγορική εταιρεία.

Με εγγραφό τους οι υπηρεσίες του Δήμου, λίγο καιρό αργότερα, γνωστοποίησαν οτι η οφειλή προς τον εργολάβο ήταν μόνο 11.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται από το 2006 -07, ενώ από το 2012  ξεκίνησαν οι δικαστικές διαμάχες.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Γιώργος Αβαρλής, κάνοντας λόγο για παρατυπίες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όχι, όμως, όπως ξεκαθαρίζει από τη νομική υπηρεσία.

«Για μια οφειλή μεταξύ τρίτων όπου ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση, δυστυχώς βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση, να πρέπει να καταβάλουμε συνολικά 420.000 ευρώ. Άσχημη εξέλιξη και ελπίζω η διοίκηση να λάβει έστω και την τελευταία στιγμή τα κατάλληλα μέτρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση, πάντως, η δημοτική αρχή προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο και αναμένει τη δικαστική απόφαση επί των ενεργειών που ακολουθήθηκαν από την πλευρά του Δήμου.

Πάντως, όπως σημειώνουν πηγές από τη δημοτική αρχή, με το έγγραφο κατάσχεσης δεν δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου και το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.