Skip to main content

Λιοντ(Άρη)στο Βικελίδης και ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο(vid)

Το σκορ για τους κιτρινόμαυρους άνοιξε ο Λούκα Μιλούνοβιτς ενώ για τους ερυθρόλευκους ισοφάρισε στο ντεμπούτο του ο Καρίμ Ανσαριφάρντ

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Άρης και Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της φάσης των «16» στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους ερυθρόλευκους με πρωταγωνιστή τον Όσκαρ Καρντόσο και αποκορύφωμα την εκτέλεση φάουλ που βρήκε στο δοκάρι αλλά και την εκτέλεση φάουλ του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο τέλος που ανάγκασε τον MVP της αναμέτρησης, Σωκράτη Διούδη στην επέμβαση του αγώνα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Βασίλη Ρόβα.

 

O Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στο 13΄όταν ο Καπνίδης έβγαλε ωραία πάσα από τα δεξιά προς στον Ντούνη που σέντραρε με στόχο τον Μιλούνοβιτς και αυτός από κοντά νίκησε τον Καπίνο για το 1-0.

Στο 17΄ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν Σισοκό σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Διούδη να αποκρούει με τα πόδια ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ελιονούσι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά των δικτύων.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Καπνίδη αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Έλληνας επιθετικός απλό πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Καπίνο που μπλόκαρε την μπάλα.

 Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναμέτρηση κλείνοντας τους κιτρινόμαυρους στο δικό τους μισό και με αιχμή του δόρατος τον Καρντόσο απείλησαν σε τέσσερις περιπτώσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 26΄η κεφαλιά του Παραγουανού επιθετικού μετά από κόρνερ του Μανθάτη πέρασε εκτός τέρματος ενώ στο 38΄μετά από εκτέλεση φάουλ του υψηλόσωμου επιθετικού, ο Διούδης εκτινάχθηκε βρίσκοντας την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας.

Στο 40΄ο Καρντόσο εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Διούδης μπλόκαρε τη μπάλα ενώ στο 2΄των καθυστερήσεων ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποιώντας άστοχη έξοδο έδωσε την ευκαιρία στον Ελιονούσι να γεμίσει και ο Παραγουανός επιθετικός πήρε την κεφαλιά με τον Διούδη να διώχνει πάνω στη γραμμή.

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Ολυμπιακό όταν στο 50΄ο Καρντόσο έστρωσε τη μπάλα στον Μανθάτη αλλά αυτός την έστειλε εκατοστά δίπλα από την εστία του Διούδη.

Η στιγμή των κιτρινόμαυρων να απειλήσουν ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Νέτο γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή χωρίς να την βρει κανένας συμπαίκτης του ενώ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι καθώς ο Ρέτσος κρατούσε τον Καπνίδη.

Ο διαιτητής Τίκας διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση στο 55΄καθώς οπαδοί του Άρη πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και στο 60΄ήταν η στιγμή του Καρντόσο να απειλήσει για πέμπτη φορά τον Διούδη αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά την εκτέλεση φάουλ του Παραγουανού επιθετικού.

Στο 70΄ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Μανθάτη και έτσι ο Πάουλο Μπέντο με στόχο την ισοφάριση προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας τους Σεμπά και Μιλιβόγεβιτς αντί των Μανθάτη και Καμπιάσο.

Στο 76΄ο Διούδης πραγματοποίησε φοβερή επέμβαση στο βολέ του Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή αλλά στο 81΄δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ της ισοφάρισης όταν ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε ωραία τον Φιγκέιρας που σέντραρε από τα δεξιά με στόχο τον Ιρανό επιθετικό και αυτός ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μιλιβόγεβιτς εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Διούδης εκτινάχθηκε στο «Γ» της εστίας του στέλνοντας έτσι τον Άρη στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (Καρβούνης 90’ + 2΄), Καπνίδης, Ανάκογλου (Παυλίδης 76΄), Ντούνης (Γκαρσία 83΄).

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (Ανδρούτσος 68΄), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Σισοκό, Καμπιάσο (Μιλιβόγεβιτς 75΄), Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης (Σεμπά 75΄), Φιγκέιρας.