Skip to main content

Λίντνερ: Χωρίς νόημα τυχόν νέος γύρος συνομιλιών για «Τζαμάικα»

Υπάρχουν και όρια στη διάθεση συμβιβασμών, όταν πρόκειται για την ταπείνωση ενός εταίρου, ανέφερε ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος.

Υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ της απόφασής του να αποχωρήσει από τις διερευνητικές συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Υπάρχουν και όρια στη διάθεση συμβιβασμών, όταν πρόκειται για την ταπείνωση ενός εταίρου. Αυτά που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπρεπε δυστυχώς να εκληφθούν ως ταπείνωση» δήλωσε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα.

«Χωρίς τους Πράσινους θα είχε αναμφίβολα συγκροτηθεί κυβέρνηση. Στο FDP όμως υπήρχε η αντίληψη ότι εμείς θα αποτελούσαμε τον πυρήνα της πλειοψηφίας ενός (κατ' ουσίαν) χριστιανοδημοκρατικού-πράσινου συνασπισμού» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων κατηγόρησε επίσης την Άγκελα Μέρκελ ότι αδίκησε το κόμμα του: «Ενώ οι Πράσινοι δούλευαν εις βάρος του FDP, η κ. Μέρκελ δεν παρείχε καμιά υποστήριξη στις συμβιβαστικές μας προτάσεις».

«Η Τζαμάικα θα είχε τον χαρακτήρα της συνέχειας του μεγάλου συνασπισμού με πράσινες πινελιές και ορισμένους υπουργούς του FDP. Έτσι, όμως δεν επρόκειτο να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση. Ένας νέος γύρος συνομιλιών για Τζαμάικα δεν έχει νόημα» συμπλήρωσε, για να καταλήξει ότι το κόμμα του «δεν φοβάται τις νέες εκλογές».