Skip to main content

Line Group: Στη Θεσσαλονίκη ο εταίρος της Alibaba για την Ελλάδα

Η εταρεία από τη Θεσσαλονίκη Line Group επιλέχθηκε ως εταίρος από τον κινέζικο όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου με τζίρο πάνω από 15,7 δισ.δολ.

Η Αlibaba, ο κινεζικός όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου με τζίρο πάνω από 15,7 δισ. δολάρια, έχει επιλέξει μία εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, την Line Group, τη μοναδική ελληνική εταιρεία που μετέχει στο πρόγραμμά της Global Service Partners και η οποία αναλαμβάνει να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις σε Ελλάδα αλλά και Βουλγαρία που θέλουν να αναπτύξουν Β2Β συνεργασίες, είτε για εξαγωγές στην Κίνα, είτε για εισαγωγές από τον ασιατικό γίγαντα.

"Η Alibaba θέλει να αναπτύξει το εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων στην Ευρώπη και για το σκοπό αυτό δημιούργησε και το πρόγραμμα Global Service Partners. Στο GSP, μέχρι τώρα έχουν μπει δυναμικά από τη Γερμανία, την Ισπανία και από την Ελλάδα εμείς με τη Line Group. Η επιλογή της Line Group έγινε καθώς δουλεύουμε μέσω της πλατφόρμας Alibaba την τελευταία τετραετία οπότε και μπορούμε πλέον να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις, μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες, που επιθυμούν με ασφάλεια και με μικρό κόστος, να εξάγουν προϊόντα ή να κάνουν εισαγωγές από την Κίνα", εξήγησε στη Voria.gr ο account manager της Line Group κ. Πάρης Παναγιωτίδης.

Η Line Group, είναι μία εταιρεία consulting η οποία ενημερώνει, καθοδηγεί και βοηθάει τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν το σχέδιο επαφών Β2Β μέσω της Alibaba. Oι υπηρεσίες αυτές, του outsourcing exports, απαλάσσουν τις εταιρείες από σημαντικό κόστος σε χρόνο και χρήμα και ήδη η Line Group συζητάει συνεργασία για το σκοπό αυτό και μεγάλες εταιρείες της χώρας μας όπως ο Δρομέας, η Nestle, η χαρτοβιομηχανία Maxi, η Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου.

"H Alibaba αποτελεί μία οικονομική λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να έρθουν σε επαφή με εταιρείες της Κίνας. Επί παραδείγματι, η ετήσια συνδρομή με την Alibaba κυμαίνεται από 1.400 έως 6.000 δολάρια, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλεγεί όταν για τη συμμετοχή σε διεθνή έκθεση του εξωτερικού, μία εταιρεία θα πρέπει να διαθέσει 25.000- 30.000 ευρώ", είπε ο κ. Παναγιωτίδης.

Μαζί με το οutsoursing, παρέχεται και η υπηρεσία "sourcing from China", μέσω της οποίας γίνεται η επιλογή αξιόπιστου προμηθευτή ενώ, επιπλέον σημειώνεται ότι η Alibaba παρέχει trade assurance, δηλαδή ασφαλιστική κάλυψη μέχρι 50.000 δολάρια.

Δεν είναι τυχαίο που η επωνυμία Alibaba ακούγεται τόσο πολύ σε σχέση με το ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού έχει εντοπιστεί ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, κάνουν μέσω της Alibaba το 20%-30% των διεθνών τους πωλήσεων.

Η Line Group από τον επόμενο μήνα και σε συνεργασία με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ ήδη κάνει on line training δύο φορές το μήνα, σε 100-150 επιχειρήσεις.

Σχετικά με την Line Group να σημειωθεί ότι ανήκει σε ομάδα εταιρειών που ελέγχεται από την οικογένεια Παναγιωτίδη και στην οποία συμμετέχουν και οι: Stand Line, εταιρεία πωλήσεων εξαγωγών εξοπλισμού καταστημάτων, η Madosan Greece με αντικείμενο τους εξοπλισμούς βιομηχανικών χώρων και καταστημάτων, η Line Stoves, εταιρεία με έδρα στη Βουλγαρία, που παράγει και εμπορεύεται συστήματα θέρμανσης για στερεά καύσιμα και, η Euphoria Yachting, εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2016, με αντικείμενο την ενοικίαση σκαφών αναψυχής.