Skip to main content

Λυκουρέντζος: Θα φτάσω μέχρι τέλους για την τιμή και την υπόληψή μου

«Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το ενδιαφέρον του για την αποκάλυψη της αλήθειας και την υπεράσπιση της τιμής του επισήμανε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ», υποστήριξε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος που διετέλεσε υπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2012 και του 2013 και πρόσθεσε: «Δεν με αφορούν όποιες εκτιμήσεις για παραγραφή αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου».

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, υπηρέτησε για ένα χρόνο υπουργός Υγείας αλλά δεν ανήκε σε αυτόν η αρμοδιότητα της γενικής διεύθυνσης υγείας και κατά συνέπεια η έκδοση δελτίων φαρμάκου. «Δεν υπέγραψα καμία απόφαση για την τιμολόγηση φαρμάκων και δεν είχα προσωπική σχέση με κανένα στέλεχος από την αγορά φαρμάκου».

Μάλιστα, όπως είπε, δεν αναφέρεται στα στοιχεία του FBI αλλά ένας μάρτυρας λέει ότι προωθούσε προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας. «Οχι μόνο δεν το έκανα αλλά παρακολουθούσα κάθε εξέλιξη για να κρατήσω την φαρμακευτική δαπάνη στα οριζόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες αρνήθηκα υπογραφή. Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου. Δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη λάσπη της διαφθοράς».