Skip to main content

Λήγει σήμερα η προθεσμία εγκατάστασης POS για 400.000 επαγγελματίες

Δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες που προβλέπουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου για την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών.

Περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες, από 85 επαγγελματικές κατηγορίες, υποχρεούνται να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS) από σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Μάλιστα όπως ανέφερε χθες σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες που προβλέπουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου.

Αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας θα εκδώσουν εγκύκλιο, η οποία θα διευκρινίζει ότι όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος 4446/2016 για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, γίνεται αποδεκτό το σύνολο των τερματικών συσκευών καθώς και των ηλεκτρονικών Διαδικτυακών εφαρμογών, που επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμής με κάρτες, όπως διατίθενται από νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών».

Ακόμη, η συγκεκριμένη εγκύκλιος -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις αρμόδιες πηγές- θα διευκρινίζει ότι σε σχέση με τους ελέγχους και για μικρό χρονικό διάστημα, θα υπάρξει επιείκεια σε σχέση με τα πρόστιμα για τις περιπτώσεις όσων δεν διαθέτουν, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για απόκτηση τερματικού ή ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν την καταληκτική ημερομηνία στις 27/7 και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τα προμηθευτούν, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (τράπεζες, ιδρύματα πληρωμών, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος).