Skip to main content

Λίφτινγκ στις αυλές νηπιαγωγείων του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Ο δήμος μας φροντίζει ώστε οι χώροι που μορφώνονται τα παιδιά μας να έχουν όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά πιστοποίησης, τόνισε ο κ. Σαουλίδης.

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους μικρούς «ενοίκους» του 3ου  Νηπιαγωγείου Πεύκων (Καβάφη 1), που επέστρεψαν στο σχολείο τους μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ένα τεράστιο κίτρινο σύστημα παιδικής χαράς με δύο μεγάλες, κόκκινες τσουλήθρες υποδέχθηκε τους εντυπωσιασμένους μαθητές σε μία ανακατασκευασμένη αυλή, με νέο φρέσκο γρασίδι, μονοπάτι και ένα πολύχρωμο αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας, σύμφωνο με τους σύγχρονους, ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Οι εργασίες αναμόρφωσης του αύλειου χώρου ολοκληρώθηκαν κατά το διάστημα των εορτών, ώστε με την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες και την έλευση του ανοιξιάτικου καιρού να είναι όλα έτοιμα για ανέμελο, ασφαλές και δημιουργικό παιχνίδι, σε ένα λειτουργικά και αισθητικά αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Την ίδια ευχάριστη έκπληξη θα αντικρίσουν το προσεχές διάστημα και οι λιλιπούτειοι «ένοικοι» του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων (Τριών Ιεραρχών 1), των οποίων το σχολείο είναι το επόμενο που παίρνει σειρά και θα αποκτήσει μία ασφαλή, αναμορφωμένη αισθητικά και λειτουργικά αυλή, όπου θα απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το παιχνίδι τους.

«Με τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ο δήμος μας φροντίζει ώστε οι χώροι που μορφώνονται και παίζουν τα παιδιά μας να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά πιστοποίησης που απαιτούνται, προκειμένου να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και αισθητικής, αλλά παράλληλα οι χώροι αυτοί να  εκπληρώνουν ταυτόχρονα και την εκπαιδευτική αποστολή τους», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης.

Στη Νεάπολη

Παράλληλα, σε τροχιά «ολικού λίφτινγκ» μπαίνουν πολύ σύντομα και το σχολικό κτήριο και η αυλή των 3ου-5ου Δημοτικών Σχολείων στη Νεάπολη. Ήδη αναδείχθηκε ανάδοχος εταιρία για τον ανασχεδιασμό του αύλειου χώρου με δημιουργία βοτανικού κήπου, ανασχεδιασμό της κεντρικής εισόδου και δημιουργία κτιστού καθιστικού, αθλητική δαπεδόστρωση με υποχώρους για την ανάπτυξη αθλοπαιδιών, επένδυση κερκίδων, προσθήκη πρασίνου, όπως επίσης παρεμβάσεις στο εσωτερικό με προσθήκη τουαλετών, αλλαγή των δαπέδων και των ψευδοροφών, αντικατάσταση κουφωμάτων καθώς και παρεμβάσεις στο κέλυφος του 5ου Δημοτικού Σχολείου, συνολικού προϋπολογισμού 695.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες ανακατασκευής και αναμόρφωσης των αύλειων χώρων των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιούνται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, στο πλαίσιο της αντίληψης της διοίκησης του δήμου για μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη, υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.