Skip to main content

Λιαργκόβας: Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έκανε ζημιά

κ. Λιαργκόβας εκτίμησε πως η μείωση του βιοτικού επιπέδου θα συνεχιστεί, ενώ το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς διευρύνθηκε περαιτέρω.

"Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και η ενισχυμένη αβεβαιότητα έκαναν ζημιά στην οικονομία", δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας στα "parapolitika 90,1".

Απαντώντας εμμέσως στην δυσαρέσκεια που φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη δημοσιοποίηση της έκθεσης, χθες, ημέρα που έκλεισε η συμφωνία, είπε πως "η έκθεση είναι προγραμματισμένη να δημοσιεύεται ανά τρίμηνο και δεν έχει σχέση με την συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς".

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι κανείς δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει όταν βλέπει τη λιτότητα να συνεχίζεται ως το 2020, ενώ όσο τα πρωτογενή πλεονάσματα κυμαίνονται σε επίπεδα υψηλά 3,5% τόσο πιο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να τα επιτύχουμε σε μια χώρα κουρασμένη.

Ο κ. Λιαργκόβας εκτίμησε πως η μείωση του βιοτικού επιπέδου θα συνεχιστεί, ενώ το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς διευρύνθηκε περαιτέρω στην πενταετία 2010 – 2015.