Skip to main content

Λεβέντης: Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν προσέφερε κάτι στην πόλη

Με θαυμάζει ο κ. Τσίπρας, ίσως ζήλεψε την αγάπη της Θεσσαλονίκης προς τον Λεβέντη, σχολίασε ο πρόεδρος της E.K., απαντώντας σε ερώτηση της Voria.

Την εκτίμηση του ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει προσφέρει κάτι στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας την ερώτηση της Voria.gr στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ για το κατά πόσο πιστεύει πως η δημιουργία του πρωθυπουργικού Γραφείου στην πόλη έχει παραγάγει έργο ή είναι κάτι επικοινωνιακό.

«Ο Τσίπρας πάει να σώσει ό,τι μπορεί για να σωθεί με αυτές τις κινήσεις. Αν αγαπούσε τη Θεσσαλονίκη θα έκανε πολύ νωρίτερα το Γραφείο. Δε νομίζω ότι προσέφερε κάτι στην πόλη» τόνισε και συμπλήρωσε με χιουμοριστικό τόνο: «Ίσως ζήλεψε εμένα λίγο γιατί δε σας κρύβω ότι με θαυμάζει ο κ. Τσίπρας, ίσως ζήλεψε την αγάπη της Θεσσαλονίκης προς τον Λεβέντη και νομίζει ότι μπορεί να μιμηθεί».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστήριξε, η Θεσσαλονίκη είναι έξυπνη και «δεν αγαπάει όποιον να 'ναι κύριε Τσίπρα».

Για την Eldorado Gold

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σήμερα το πρωί με την ανακοίνωση της αναστολής των εργασιών της Eldorado, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν χάρηκε καθόλου με αυτή την εξέλιξη. «Εμείς δεν λάβαμε απόλυτη θέση υπέρ του έργου. Υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος της εταιρείας που πρέπει να εξεταστούν. Αν αληθεύει ότι η εταιρεία καταθέτει κενούς φακέλους σε υπηρεσίες είναι πολύ σοβαρό. Δεν είμαστε Ζιμπάμπουε. Από την άλλη όμως δεν είναι καιρός για να φεύγουν επενδύσεις», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Καρανίκα για την Eldorado, ο κ. Λεβέντης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να φύγει μια επένδυση ενός δις, να προσαρμοστούν οι ξένοι στην νομοθεσία και δεν είναι πρωθυπουργός ο Καρανίκας να διώχνει τις επενδύσεις».

Ο Βασίλης Λεβέντης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι επιχειρούν να στήσουν τον νέο δικομματισμό και πως θα αναβιώσουν τα βαμπίρ και τα φαντάσματα. Στόχος της Ένωσης Κεντρώων, όπως είπε, είναι να «νικήσουμε τη συνεχή ομοβροντία προπαγάνδας ένθεν και ένθεν».

Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε επίσης και κατά της Φώφης Γεννηματά, την οποία κατηγόρησε ότι φέρει τεράστιες ευθύνες.

«Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια της με άλλα κομματίδια να δείξει ότι είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ. Αν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ το οφείλουν στα ρουσφέτια κ στους κακομαθημένους ψηφοφόρους. Με υλικά κατεδάφισης χτίζεται η Ελλάδα;».

Σε σχέση με την εκτίμησή του για τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της ΝΔ, τόνισε ότι «ο Μητσοτάκης αν βγει πρώτος θα το χρωστάει στη ψήφο της Γεννηματά και στο μπόνους των 50 εδρών». Παράλληλα, επιτέθηκε σε αυτούς που «πλαστογραφούν τις δημοσκοπήσεις», εμφανίζοντας, όπως είπε, την Ένωση Κεντρώων εκτός Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τα ΜΜΕ για τη μη απόδοση, όπως είπε, του χρόνου που αναλογεί στο κόμμα του.

«Απαραίτητο το όριο του 3% λόγω Μουσουλμάνων»

Σε ερώτηση για την απλή αναλογική, τόνισε ότι ο ίδιος υποστήριξε το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή, ενώ, όπως ανέφερε, ο Αλέξης Τσίπρας «ήθελε να το πάει στο 2%».

«Γνωρίζετε όλοι τους αγώνες μου για την απλή αναλογική, είναι η ζωή μου. Αλλά το όριο του 3% είναι θέμα Μουσουλμάνων, οι οποίοι υπολογίζονται στο 1,8-2%. Είναι ένα ζήτημα εθνικό, δε γίνεται να μπουν οι μουσουλμάνοι στη Βουλή και να φωνάζουν "ζήτω ο Ερντογάν"», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Ναι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών

Την πάγια άποψή του υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών επανέλαβε ο κ. Λεβέντης, απντώντας σε σχετική ερώτηση για πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα.

«Ζητώ κυβέρνηση οικουμενική και τεχνοκρατών. Σε όλη την Ευρώπη υπάχρουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτό που ενώνει Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι η χώρα, η οποία σε καλεί να συνυπάρξεις ακόμα και με τον εχθρό σου. Ο κοινός παρονομαστής είναι τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.