Skip to main content

Λεβέντης: Συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας με την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για φασισμό.

Συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας με την κυβέρνηση.

«Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους, αυτό είναι φασισμός» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης είπε ότι «κάνουν πράγματα που ούτε η χούντα δεν έκανε» επικεντρώνοντας την κριτική του στην τακτική κατάθεσης ογκοδέστατων τροπολογιών. «Είναι τρελοί και νομίζω ότι δολίως προχωρούν και σε διαδικασίες κατεπείγοντος και στην πρακτική κατάθεσης άσχετων τροπολογιών».

Χαρακτήρισε «λάθος» το ασφαλιστικό επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για περικοπή συντάξεων σε 80.000 πλούσιους με βάση εισοδηματικά κριτήρια. «Γιατί να παρίνει σύνταξη κάποιος που εισπράττει 7.000 ευρώ; Αν σταματήσει να τα εισπράττει, να επανέλθει η σύνταξή του» ανέφερε. «Με τα χρήματα αυτά δεν θα κόβαμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ» συμπλήρωσε.

Επέκρινε, τέλος, την απόφαση του Νίκου Βούτση να προχωρήσει σε περικοπές των μισθών των βουλευτών λέγοντας «κόβει 500ευρώ ο ΒΟύτσης στον μισθό του βουλευτή και το αποκαλεί λιτότητα ενώ ο άλλος δεν έχει να φάει».

«Άχρηστα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι»

«Άχρηστα κόμματα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. «Ο σκοπός μας είναι οι ψηφοφόροι των άχρηστων κομμάτων, κατ’ εμέ, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, να απορροφηθούν από την Ένωση Κεντρώων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Όπως εξήγησε, «τα λέω άχρηστα, όχι με κακία, αλλά δύο μήνες που τους παρακολουθώ στη Βουλή όλο φιγούρα και ανοησίες κάνουν. Δεν άκουσα μία σοβαρή κουβέντα από αυτά τα δύο κόμματα».