Skip to main content

Λεβέντης σε Πάιατ:Ανταλλάγματα στα Σκόπια για ονομασία χωρίς Μακεδονία

Η συζήτηση των δύο ανδρών διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και περιεστράφη γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis και στην ονομασία των Σκοπίων.

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και περιεστράφη γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis, αλλά κυρίως εκείνες στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ιδιαίτερα στο θέμα της ονομασίας, ο πρόεδρος Λεβέντης επέμεινε στο να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το κράτος των Σκοπίων σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγου χάρη να ονομαστεί Σκόπια».

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης διατύπωσε τον φόβο του ότι η Τουρκία θα βρει νέο πεδίο τριβής με την Ελλάδα αναφορικά με το Σκοπιανό, ενώ τόνισε στον κ. Πάιατ ότι αν η κυβέρνηση δώσει λύση με τον όρο Μακεδονία, η λύση αυτή θα είναι αντίθετη προς τη βούληση του ελληνικού λαού.