Skip to main content

Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές καθώς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τη δημοσκοπική κατάρρευση.

Την πεποίθησή του ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κλείσει την αξιολόγηση υπογράφοντας οποιοδήποτε μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές καθώς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τη δημοσκοπική κατάρρευση που συνεπάγεται η ψήφιση νέων μέτρων.

«Για να μείνει η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα και θα προσπαθήσει να τα δικαιολογήσει και να τα ωραιοποιήσει. Εμείς διαφωνούμε με αυτά τα μέτρα και για αυτό η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να τα υπογράψει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα έπρεπε πρώτα να διορθώσει τις παθογένειες και μετά να ζητήσει νέα δανεικά, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. «Τα μέτρα τα παίρνουν στο πόδι. Δεν έχουν κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Μεταρρυθμίσεις σημαίνει να κάνεις κάτι που θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα».

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει δύο βασικά προβλήματα σχετικά με την ψήφιση των μέτρων που απαιτούνται για να κλείσει η αξιολόγηση. Τους κυβερνητικούς βουλευτές και την κοινωνία. «Αυτός είναι ο λόγος που βλέπω σύντομα εκλογές. Ένα κόμμα αριστερό και κρατικοδίαιτο δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την πολιτική βλέποντας τη δημοσκοπική κατάρρευση», δήλωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα ότι και η Νέα Δημοκρατία θα έχει πρόβλημα αν δεν ψηφίσει τα μέτρα.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τέλος την πάγια θέση του κόμματος του για μια οικουμενική κυβέρνηση, μια επιλογή την οποία χαρακτήρισε ως απαραίτητη για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας της Ένωσης Κεντρώων με το ΠΑΣΟΚ. «Έχω καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια που έχει λάβει. Για τα ρουσφέτια, τη χρεοκοπία. Τι θα πω στους ψηφοφόρους μου; Πώς θα κολλήσουμε εκεί από όπου σας ξεκόλλησα; Θα ακολουθήσω τη μοίρα μου και τη θέληση του λαού», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.