Skip to main content

Λεβέντης για την Πρωτομαγιά: Να θυμόμαστε το νόημά της όλο το χρόνο

Η εργατική Πρωτομαγιά έχει μεγάλη σημασία, γιατί θυμίζει τους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στη κακή εργοδοσία, είπε ο κ. Λεβέντης.

«Για την Ένωση Κεντρώων είναι κορυφαία μέρα το νόημα της οποίας πρέπει να το θυμόμαστε όλες τις μέρες του χρόνου», τονίζει ο Βασίλης Λεβέντης σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η εργατική Πρωτομαγιά έχει μεγάλη σημασία, γιατί θυμίζει τους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στη κακή εργοδοσία και τις κακές συνθήκες δουλειάς, ενάντια δηλαδή στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι «στην Ελλάδα των μνημονίων υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, 600 χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό και από τους εργαζόμενους ένα 40% παίρνουν αμοιβές ασητείας και πείνας» και τονίζει:

«Τώρα, λοιπόν η Πρωτομαγιά έχει πολύ μεγάλη αξία από ποτέ άλλοτε, γιατί ενώνει και χαλυβδώνει την εργατική τάξη ενάντια στην εκμετάλλευση του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η Πρωτομαγιά δεν είναι υπόθεση της Αριστεράς.

Για την Ένωση Κεντρώων είναι κορυφαία μέρα το νόημα της οποίας πρέπει να το θυμόμαστε όλες τις μέρες του χρόνου».