Skip to main content

Λεβέντης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα - Θα έχουμε σύντομα διπλές εκλογές

Το φορτίο που θα σηκώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τα σκληρά μέτρα, θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Την πρόθεση της Ένωσης Κεντρώων να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, ενώ προβλέπει διπλές εκλογές σύντομα.

«Θα στηρίξω μέτρα μόνο εάν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Θέλω να χτυπηθούν οι παθογένειες, να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΚ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, καθώς «το φορτίο που θα σηκώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες».

Ο κ. Λεβέντης προβλέπει, μάλιστα, διπλές εκλογές.

«Η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με την Φ. Γεννηματά, αφού ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική και έδωσε μπόνους 50 εδρών στον Μητσοτάκη, αλλά και αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει πάνω από 153 βουλευτές και δεν θα μπορεί να αντέξει περισσότερο από 6 μήνες. Έτσι, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση με καθυστέρηση 3 ετών, μεγαλώνοντας η "μαύρη" τρύπα και η Ελλάδα θα κλαίει που χάθηκε μία 3ετία. Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και κυβέρνηση 240 βουλευτών που σημαίνει πολιτική σταθερότητα και όχι "ψευτο-συναινέσεις". Τότε και μόνο τότε θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα και θα ανακάμψει η οικονομία μας», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.