Skip to main content

Λεβέντης: Δεν με ενοχλεί το Ιλιντένσκα, με ενοχλεί το «Μακεδονία»

Πώς σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΚ το όνομα που φέρεται να έπεσε στο τραπέζι ως λύση από πλευράς της ΠΓΔΜ στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό

Δεν με ενοχλεί το Ιλιντένσκα, με ενοχλεί το «Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας το όνομα που φέρεται να έπεσε στο τραπέζι ως λύση από πλευράς της ΠΓΔΜ στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι για τη λύση του ζητήματος θα έπρεπε Έλληνες επιχειρηματίες να ενισχύσουν την ΠΓΔΜ και η Ελλάδα να διευκολύνει τις θαλάσσιες μεταφορές της γειτονικής χώρας και σε αντάλλαγμα η FYROM να ονομαστεί «Σκόπια».

Πρόσθεσε δε ότι σχετικές θέσεις ανέπτυξε και στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Σχολιάζοντας δε τη θέση της ΝΔ για το θέμα, ο κ. Λεβέντης κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον αρχηγό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη βουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να τοποθετηθούν εάν συμφωνούν με το όνομα «Νόβα Μακεντόνιγια», το οποίο περιέχει το συνθετικό «Μακεδονία».