Skip to main content

Λεβέντης: Από μηδενική βάση να γίνει η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ

Του ζήτησα να αλλάξουμε τακτική, να γίνει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση και τότε ο λαός θα είναι μαζί του και πρώτος εγώ, σημείωσε.

Την ανάγκη να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό από μηδενική βάση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια, όπως είπε, με οικονομικά ανταλλάγματα και την είσοδο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ώστε «να παραιτηθεί από την αλυτρωτική τακτική των τελευταίων 30 ετών».

«Του ζήτησα να αλλάξουμε τακτική, να γίνει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση και τότε ο λαός θα είναι μαζί του και πρώτος εγώ», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι το όνομα «Σκόπια-Μακεδονία» το είχε προτείνει ο Κώστας Καραμανλής το 2008.

«Αν ξεκινήσει η συζήτηση από το ότι κουραστήκαμε, δεν αντέχουμε άλλο και πρέπει να λυθεί το ζήτημα και δώσει το "Nova Macedonia", εγώ θα είμαι σφόδρα αντίθετος», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι το όνομα αυτό «κυκλοφορεί στις πρεσβείες».

Τέλος, αναφέρθηκε στις μετακινήσεις βουλευτών, χαρακτηρίζοντας αυτό το φαινόμενο «αισχρό» και τονίζοντας ότι «όποιος δεν δείχνει σεβασμό στην εντολή του λαού, το βράδυ των εκλογών θα κλαίει».