Skip to main content

Λεβέντης: Ανησυχούμε για τη διαπραγμάτευση που δεν τελειώνει

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έθεσε και το ζήτημα της νομοθέτησης με τροπολογίες οι οποίες έρχονται συνέχεια σε όλα τα νομοσχέδια.

Την ανησυχία του για το θέμα της διαπραγμάτευσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο ίδιος αφού είπε πως σήμερα "ημέρα της γιορτής σας κύριε Πρωθυπουργέ δεν θέλω να σας λέω τέτοια πράγματα" ξεκίνησε την απαρίθμηση προβλημάτων στον χώρο της Υγείας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στην Ωρα του Πρωθυπουργού.

Είναι δε η δεύτερη ερώτηση του Β. Λεβέντη στην οποία απαντάει ο Αλέξης Τσίπρας και η τέταρτη συνολικά.

"Στην υγεία ο κόσμος είναι ανάστατος. Έρχονται στο γραφείο μου και μου ζητάνε μέσο για να μπουν στην Εντατική. Τι συμβαίνει; Υπάρχουν θέσεις; Ή κάθε Διοικητής αφήνει θέσεις κενές για να κάνει την πολιτική του καριέρα; Στα φάρμακα; Μήπως κάναμε λάθος με τη λίστα; Φοβούνται οι γιατροί να γράψουν ακριβά φάρμακα ενώ τα χρειάζονται οι ασθενείς" τόνισε ο κ. Λεβέντης. Και συνέχισε λέγοντας "με τα Ιδρύματα και τον ΕΟΠΥΥ που χρωστάνε στο ΙΚΑ τι γίνεται; Με τα χρέη προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια τι θα γίνει; Το Ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου είναι σε απόγνωση γιατί δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα. Το νοσοκομείο Ζακύνθου; Είναι και μέρα της γιορτής σας και δεν θέλω να σας λέω τέτοια πράγματα, αλλά δεν διαθέτει χειρουργείο. Πάνε στην Πάτρα ή την Αθήνα".

Ο Β. Λεβέντης έθεσε και το ζήτημα της νομοθέτησης με τροπολογίες οι οποίες έρχονται συνέχεια σε όλα τα νομοσχέδια, αλλά και το θέμα των χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες. "Τα νομοσχέδια πρέπει να μελετώνται με σοβαρότητα, τώρα τελευταία φέρατε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας -ΤΟΜΥ- , δεν είναι  σοβαρά πράγματα αυτά", επισήμανε.