Skip to main content

Λέσβος: Πλημμύρες στο νησί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Πλημμύρισαν κατοικίες και καταστήματα στη Μυτιλήνη αλλά και πολλά είναι τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σε όλη τη Λέσβο.

Συνολικά 75 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στη Λέσβο και κράτησαν έως τις 3 τα ξημερώματα.

Ο αριθμός των παρεμβάσεων που ανακοινώθηκαν -και ενώ ακόμα συνεχίζονται- δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων που υπήρξαν σε όλη σχεδόν τη λεσβιακή ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 28 αντλήσεις υδάτων σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, πέντε απεγκλωβισμοί ατόμων στην περιοχή του Ποδαρά στη δυτική Λέσβο, πέντε μεταφορές ατόμων που κινδύνευαν σε ασφαλές σημείο στην Καλλονή και από μια στη Σκάλα Καλλονής και στο Πέραμα. Επίσης, υπήρξε ένας απεγκλωβισμός ενός ατόμου από αυτοκίνητο που κινδύνευε στην περιοχή της Άγρας. Τέλος, υπήρξε παροχή βοήθειας σε τρία αυτοκίνητα στην περιοχή της Πεδής Μανταμάδου που είχαν ακινητοποιηθεί.