Skip to main content

Λέσβος: Μετανάστες έβαλαν φωτιά στο hot spot στη Μόρια (video)

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο hot spot της Μόρια της Λέσβου, όταν ξέσπασαν πυρκαγιές.

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο hot spot της Μόρια της Λέσβου, όταν ξέσπασαν πυρκαγιές με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση του καταυλισμού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας, τα επεισόδια ξεκίνησαν ύστερα από καυγά ανάμεσα σε Πακιστανούς και Αφγανούς. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ να τραυματιστούν 6 άτομα, ενώ οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται κυρίως στο δυτικό μέρος του καταυλισμού όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες από το Πακιστάν και το Νεπάλ.

Στο σημείο έφτασαν απευθείας πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε με την παρέμβαση και της αστυνομίας.

Τα επεισόδια και τις φωτιές που ξέσπασαν στη Μόρια είχε μεταδώσει πρώτος μέσω Twitter ο δημοσιογράφος τους Independent Γουίλ Χόρνερ.