Skip to main content

Λέσβος: Λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε την Δευτέρα παιδιά προσφύγων

Οι γονείς του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έβαλαν λουκέτο στο σχολείο, ξεκαθαρίζοντας πως αρνούνται την ένταξη προσφυγόπουλων.

Μετά το Ωραιόκαστρο, γονείς και από την Λέσβο δεν θέλουν παιδιά προσφύγων στα σχολεία του νησιού.

Συγκεκριμένα, οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης – κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο – στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 παιδιά προσφύγων.

Μάλιστα, το αποκορύφωμα ήταν το κλείσιμο με λουκέτο στο 8ο Δημοτικό σχολείο από γονείς των παιδιών που κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα από την Πολιτεία.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

«Δεν μας ενημέρωσε κανείς, όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν λένε» λένε οι γονείς.

Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα. Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα. 5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι γονείς αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα παιδιά των προσφύγων, αλλά θέλουν να διαφυλάξουν τα δικά τους, ενώ έκαναν λόγο και για τις συνθήκες υγιεινής για 142 παιδιά.