Skip to main content

Λεπτές ισορροπίες στη διοίκηση του ΟΤΕ

Στη μη ανανέωση της θητείας του κ.Π.Βουρλούμη στην ηγεσία του ΟΤΕ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ως απαρχή μιας σειράς εξελίξεων στον οργανισμό.
Στη μη ανανέωση της θητείας του κ.Π.Βουρλούμη στην ηγεσία του ΟΤΕ προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Κι όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, η απόφαση της θα ανακοινωθεί στον νυν CEO του Οργανισμού από τον υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενδεχομένως, και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Το γεγονός, μπορεί να λειτουργήσει ως απαρχή μιας σειράς εξελίξεων στον ΟΤΕ, οι οποίες, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στο σημείο των μετοχικών αλλαγών.

Πρόθεση της γερμανικής Deutsche Telekom, που σήμερα είναι ο πλειοψηφών μέτοχος και ο στρατηγικός εταίρος του Οργανισμού, είναι να αυξήσει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Όμως, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν αυτή η κίνηση προσφέρεται στην παρούσα συγκυρία ή αν το ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αργότερα. Πάντως η μη ανανέωση της θητείας Βουρλούμη στον ΟΤΕ θα έχει ούτως ή άλλως ως αποτέλεσμα την αναδιάρθρωση της σημερινής διοικητικής πυραμίδας στον Οργανισμό. Κι αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με τους Γερμανούς, οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου θα πρέπει να διαχωριστούν, με τον πρώτο να προτείνεται από την Αθήνα και τον δεύτερο από την Deutsche. Μόνο που έτσι, οι ισορροπίες θα γείρουν υπέρ των Γερμανών στο επόμενο ΔΣ, γεγονός το οποίο, όπως είναι φυσικό, προβληματίζει το υπουργείο Οικονομικών.