Skip to main content

Λεπέν: Οι Γάλλοι εβραίοι να εγκαταλείψουν την ισραηλινή υπηκοότητα

H Μαρίν Λεπέν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανείς Γάλλος πολίτης δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί υπηκοότητα άλλης, μη ευρωπαϊκής χώρας.

Σε μια Γαλλία υπό την προεδρία της, όσοι Γάλλοι εβραίοι έχουν και ισραηλινή υπηκοότητα, θα πρέπει να την εγκαταλείψουν, δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας στο δίκτυο France 2, η Μ. Λεπέν ανέφερε ότι κανείς Γάλλος πολίτης δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί υπηκοότητα άλλης, μη ευρωπαϊκής χώρας. «Το Ισραήλ δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε θεωρεί τον εαυτό του ως τέτοιο», είπε.

Η μόνη χώρα για την οποία θα γίνει εξαίρεση, δήλωσε η κ. Λεπέν, είναι η Ρωσία, καθώς η τελευταία είναι μέρος «της Ευρώπης των Εθνών».

Οι ηγέτες της γαλλοεβραϊκής κοινότητας θεωρούν την Μ. Λεπέν και το FN αντισημίτες, παρά το γεγονός ότι η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας έχει προσπαθήσει να απομακρύνει το κόμμα από τον ανοιχτό αντισημιτικό λόγο του ιδρυτή του και πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά από εκείνες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, με 450.000 έως 600.000 μέλη.