Skip to main content

«Λεωφορειοπειρατεία στη Θεσσαλονίκη»: Η εντυπωσιακή επίδειξη των ΕΚΑΜ στη ΔΕΘ (φωτο+vids)

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά από το περίπτερο της Αστυνομίας στην 86η ΔΕΘ

Άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, πραγματοποιούν έφοδο σε λεωφορείο, στο οποίο ένας δράστης κράτα ομήρους τους επιβάτες.

Η ομάδα της ΕΚΑΜ πλήρως εξοπλισμένη, μπαίνει στο λεωφορείο και πετά μια κρότου λάμψης για αντιπερισπασμό. Μέσα σε λίγα λεπτά ο δράστης έχει συλληφθεί και οι επιβάτες ελευθερώνονται.

Την ίδια ώρα σε ελικόπτερο της ΕΛΑΣ είναι μέσα ένας ελεύθερος σκοπευτής για παν ενδεχόμενο.

Πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά από το περίπτερο της Αστυνομίας στην 86η ΔΕΘ. Στόχος να παρουσιαστεί η ετοιμότητα και προετοιμασία των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων σε δύσκολες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν στο μέλλον.

Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της επίδειξης μια άλλη ομάδα τεσσάρων ανδρών του ΕΚΑΜ με τον κατάλληλο εξοπλισμό και σε άρτιο συντονισμό, καταρριχήθηκαν από τον πύργο με ειδικά σχοινιά από ύψος 40 μέτρων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την εντυπωσιακή επίδειξη από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: