Skip to main content

Λεντέσμα προς ελληνική κυβέρνηση: Σταματήστε να στηρίζετε τον Μαδούρο

Ο περιφερειάρχης του Καράκας έκανε λόγο για τυραννία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές που διέπουν μια αληθινή Δημοκρατία.

Να σταματήσει να στηρίζει το καθεστώς του Μαδούρο καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο Αντόνιο Λεντέσμα, ηγέτης της αντιπολίτευσης και περιφερειάρχης του Καράκας.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο», επικρίνει τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στον Νικολάς Μαδούρο.

«Ζητάω από τον ελληνικό λαό να αναλύσει το δράμα που ζούμε οι Βενεζουελάνοι και από την ελληνική κυβέρνηση ζητάω να μη συνεχίσει να στηρίζει μια τυραννία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές που διέπουν μια αληθινή Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση, οι οποίες είχαν σκοπό να αλλάξουν το Σύνταγμα της χώρας ώστε να λάβει υπερεξουσίες ο Μαδούρο, οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Αντόνιο Λεντέσμα και Λεοπόλδο Λόπες συνελήφθησαν. Ο Λεντέσμα παραμένει αυτή τη στιγμή σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες πραγματοποιούνται μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 120 ανθρώπους.
Από την πλευρά της, η σύζυγος του περιφερειάρχη του Καράκας μιλώντας στον «Ε.Τ.», χαρακτήρισε «δικτατορία» το καθεστώς Μαδούρο που όπως σημείωσε «διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Ο σύζυγός μου έπεσε πάλι θύμα αυθαιρεσιών από το καθεστώς. Ο Αντόνιο έχει καταγγείλει ότι στη Βενεζουέλα η διάκριση των εξουσιών έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνια. Η δικτατορία της οποίας ηγείται ο Μαδούρο ελέγχει τα δημόσια όργανα σαν πιόνια στην υπηρεσία μιας ψεύτικης επανάστασης. Ο Λεντέσμα είναι φυλακισμένος χωρίς κανένα λόγο. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του είναι όλα ψεύτικα. Ακριβώς όπως τον απήγαγαν τον Φεβρουάριο του 2015 από το γραφείο του, έτσι και τώρα επανέλαβαν το ίδιο στις 31 Ιουλίου, όπου περισσότεροι από 60 ένοπλοι αξιωματικοί τον έβγαλαν σηκωτό από το σπίτι τα μεσάνυχτα, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση. Τον οδήγησαν στις στρατιωτικές φυλακές του Ράμο Βέρδε», λέει Μίτσι Καπρίλες απαντώντας στην ερώτηση γιατί το καθεστώς συνέλαβε το σύζυγό της.

Παράλληλα, απευθυνόμενη στη διεθνή κοινότητα είπε: «Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα περισσότερη αλληλεγγύη, ειδικά στο θέμα των κυρώσεων σε εκείνους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι οικονομικές κυρώσεις πρέπει να έχουν ως αποδέκτες εκείνους που διέπραξαν εγκλήματα, δεν πρέπει να ερμηνευθούν ως επίθεση στη χώρα. Οι υπεύθυνοι της βίας δεν θα ξεφύγουν από το μακρύ χέρι της Δικαιοσύνης, γιατί αυτά τα εγκλήματα δεν παραγράφονται. Στον ουρανό τιμωρεί ο Θεός και στη Γη τιμωρούν τα δικαστήρια».