Skip to main content

Λεμέρ: Ακόμη στο τραπέζι η γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος

Έρχομαι εδώ με αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Αν όλοι όσοι κάθονται στο τραπέζι κάνουν μικρές αλλά καίριες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, μπορούμε να φτάσουμε σε λύση, τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η πρόταση που έχει υποβάλει η γαλλική κυβέρνηση για το ελληνικό χρέος συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι.

«Έρχομαι εδώ με αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, για μια συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού, που έκανε μεγάλες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα, αλλά και προς όφελος των ευρωπαϊκών χωρών», ανέφερε ο κ. Λεμέρ και πρόσθεσε:

«Εργαζόμαστε πολλές ημέρες με αφοσίωση. Πολλαπλασίασα τις επαφές μου τόσο με συναδέλφους μου στο Eurogroup, με τον κ. Σόιμπλε, με την κ. Λαγκάρντ, αλλά και με την ελληνική πλευρά, όπως έδειξε η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα».

«Είναι ζήτημα καλής θέλησης και αποφασιστικότητας», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός και κατέληξε:

«Θέλω πραγματικά να περάσουμε από την διαχείριση ημέρα με την ημέρα του ζητήματος του ελληνικού χρέους σε μια μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του, με θετικές προοπτικές».