Skip to main content

Λεφτά υπάρχουν …αλλού!

Όταν είσαι πρωθυπουργός και κάνεις διακοπές στην Πάρο ετοιμάζεσαι για ανασχηματισμό και… όραμα, ενόψει ΔΕΘ και γενεθλίων ΠΑΣΟΚ (3 Σεπτεμβρίου). Αν όμως είσαι φορολογούμενος , στο ίδιο νησί ή αλλού,
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Όταν είσαι πρωθυπουργός και κάνεις διακοπές στην Πάρο ετοιμάζεσαι για ανασχηματισμό και… όραμα,  ενόψει ΔΕΘ και γενεθλίων ΠΑΣΟΚ  (3 Σεπτεμβρίου). Αν όμως είσαι φορολογούμενος , στο ίδιο νησί ή αλλού, ετοιμάζεσαι να φουντάρεις από όσο ψηλά γίνεται!

Κυριότερος  λόγος είναι ότι ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος,  τώρα που τελειώνουν τα μπάνια του λαού, συνειδητοποιεί :
-περικοπές σε αποδοχές ή συντάξεις,
-έξοδα ενόψει νέας… «δωρεάν» σχολικής  περιόδου,
-καταβολή φόρου στη ΔΟΥ του, σε τρεις δόσεις,
-άδειο ταμείο από καφέδες, βενζίνες, ομπρέλες  και ξαπλώστρες
-πρόστιμο για ρύθμιση ημιυπαιθριων εξοχικού κι άλλα πολλά ακατανόμαστα.

Έτσι ανεξάρτητα από τον ανασχηματισμό του Γ. Α. Παπανδρέου  – φύγε εσύ για  δήμο ή περιφέρεια, έλα εσύ  για ό, τι δεν κατάφεραν οι άλλοι σύντροφοι  -  και  το νέο όραμα που ψάχνει στις πλαζ , ο ψηφοφόρος μάλλον  δεν έχει διάθεση για άλλες εξαγγελίες. Άσε που σκέπτεται να μην  πλησιάσει ξανά την κάλπη – τοπικών ή εθνικών εκλογών –  διότι αισθάνεται «χρησιμοποιημένος» …πάλι !

Όμως  πέρα από τη ψυχολογική κατάσταση των πολλών -  που έκλεψαν το δημόσιο επειδή κι αυτό τους έκλεβε  με δήθεν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση -  ή πέρα από το άγχος των λίγων προνομιούχων * για επίσης δήθεν  ελέγχους  χρημάτων που βγήκαν στο εξωτερικό,  η παρουσία του  πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα έχει αναμφισβήτητα …ιστορική σημασία!

Θα καταγραφεί στα μεγάλα χρονικά της χώρας ο καθιερωμένος λόγος του, από το βήμα της ΔΕΘ, διότι θα τον εκφωνήσει ένα χρόνο μετά από το περιβόητο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»  κι ύστερα από τη  άρτια οργανωμένη φοροεπιδρομή σε βάρος  εκείνων που τον πίστεψαν!

Τι θα πει λοιπόν ώστε να συγκινήσει τους πολίτες, και να σταματήσουν τα κλάματα για όσα πλήρωναν ως εισφορές και για όσα στερήθηκαν για το μέλλον των παιδιών τους; Μήπως ότι αυξήθηκαν τα έσοδα της χώρας; Μήπως ότι οι εφημερίδες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πλέκουν πια το προσωπικό του εγκώμιο και δεν μας βρίζουν όλους  ή μήπως ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα δεν θα βρίσκονταν εδώ που βρίσκεται σήμερα, αν κι αυτό  το τελευταίο όλο και περισσότεροι δείχνουν να το πιστεύουν…


*Μετά τους Άραβες, οι μεγαλύτεροι καταθέτες των ελβετικών τραπεζών είναι….Έλληνες!