Skip to main content

Λευκωσία: Να αντιδράσουν οι Τουρκοκύπριοι στις ενέργειες της Τουρκίας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταλόγισε εκ νέου ευθύνες στην Άγκυρα για το «ναυάγιο» των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Να αντιδράσουν σε διχαστικές ενέργειες που γίνονται από την Τουρκία στα κατεχόμενα κάλεσε τους Τουρκοκύπριους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στις δυνάμεις που επιθυμούν επανένωση της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του από τον Δωρό της Επαρχίας Λεμεσού και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» για προσπάθεια παραγκωνισμού του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από την Τουρκία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «είναι ένδειξη της δύσκολης θέσης που βρίσκεται η τουρκική πλευρά σε σχέση με το ενδεχόμενο συνέχισης των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Χριστοδουλίδης καταλόγισε εκ νέου ευθύνες στην Άγκυρα για το «ναυάγιο» των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και υπογράμμισε ότι «η συνέχιση των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από την προσέγγιση της Τουρκίας και μόνο».