Skip to main content

Λευκός Οίκος:Δεσμευμένος στην αύξηση ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού

Η εκπρόσωπος της προεδρίας είπε ότι δουλειά μας είναι να ενημερώσουμε το Κογκρέσο για το όριο του χρέους και η δική του δουλειά είναι να το αυξήσει.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι παραμένει δεσμευμένος στην αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους από το Κογκρέσο, παρότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τη διαδικασία κάνοντας λόγο για ένα «χάλι».

«Η δουλειά μας είναι να ενημερώσουμε το Κογκρέσο για το όριο του χρέους και η δική του δουλειά είναι να το αυξήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι πληρώνουμε τα χρέη μας. Είμαστε πάντα δεσμευμένοι στο να εξασφαλίσουμε ότι θα αυξηθεί» το επίπεδο του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού, συμπλήρωσε η ίδια.

Εξάλλου, η Χάκαμπι Σάντερς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να επουλωθεί η σχέση του Τραμπ με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο παρά τις σφοδρές αντεγκλήσεις τους για διάφορα ζητήματα το τελευταίο διάστημα.

«Νομίζω οι σχέσεις είναι εξαίρετες», δήλωσε η Χάκαμπι Σάντερς. «Ασφαλώς θα υπάρξουν κάποιες διαφωνίες για τις πολιτικές, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί κοινοί στόχοι και σε αυτούς επικεντρωνόμαστε», συμπλήρωσε η ίδια.