Skip to main content

Λευκός Οίκος: Πρόωρο να συζητήσουμε το θέμα της οπλοκατοχής

Σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία θα προσφέρουμε παρηγοριά στους επιζώντες και θα πενθήσουμε εκείνους που χάθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος.

Πρόωρη εκτιμά η αμερικανική κυβέρνηση πως είναι η έναρξη διαλόγου για το ζήτημα της οπλοκατοχής, στον απόηχο της επίθεσης στο Λας Βέγκας όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.

«Σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία θα προσφέρουμε παρηγοριά στους επιζώντες και θα πενθήσουμε εκείνους που χάθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα ήταν πρόωρο για εμάς να συζητήσουμε την πολιτική σχετικά με την οπλοκατοχή εφόσον δεν γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα ή το τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», πρόσθεσε η ίδια.

Για πράξη απόλυτου κακού έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο για την επίθεση.

Το FBI ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 64χρονος δράστης Στέφεν Πάντοκ δεν φέρεται να συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Νωρίτερα, το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος είχε διεκδικήσει την πατρότητα της επίθεσης, παρουσιάζοντας τον 64χρονο ως πρόσφατα προσηλυτισθέντα στο Ισλάμ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.