Skip to main content

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν σκοπεύει να απολύσει τον Μιούλερ

Τα επικριτικά μηνύματα που ανήρτησε ο πρόεδρος στο Twitter το Σαββατοκύριακο για τον Μιούλερ δεν προαναγγέλλουν την απόλυσή του, σημείωσε ο εκπρόσωπος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να απολύσει τον ειδικό εισαγγελά Ρόμπερτ Μιούλερ, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι ενοχλημένος από το μεγάλο χρονικό διάστημα της συνεχιζόμενης έρευνάς του FBI για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Χόγκαν Γκίντλεϊ είπε στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος, στο ταξίδι του στο Νιου Χαμσάιρ, ότι τα επικριτικά μηνύματα που ανήρτησε ο πρόεδρος στο Twitter το Σαββατοκύριακο για τον Μιούλερ δεν προαναγγέλλουν την απόλυσή του.

«Ο πρόεδρος δεν ενεργεί για να ξεφορτωθεί τον Ρόμπερτ Μιούλερ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αναρτήσεις αντικατόπτριζαν «κάποια παγιωμένη ενόχληση» που αισθάνεται ο Τραμπ για τη συγκεκριμένη έρευνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζέι Σέκουλοου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος ενέταξε στη νομική ομάδα του που χειρίζεται την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα και τον δικηγόρο Τζόζεφ Ντιτζένοβα. Ο Ντιτζένοβα, πρώην εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια, θα ενταχθεί στο νομικό επιτελείο του Τραμπ μέσα στην εβδομάδα.