Skip to main content

Λευκή νύχτα στις 22 Μαρτίου στην αγορά της Βέροιας

Tα εμπορικά καταστήματα της Βέροιας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, με στόχο την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

«Λευκές Νύχτες» στην αγορά της Βέροιας –μία την άνοιξη και μία το καλοκαίρι του 2018– διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την Πέμπτη 22 Μαρτίου και την Πέμπτη 30 Αυγούστου τα εμπορικά καταστήματα της Βέροιας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, με στόχο την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί αγκάλιασε με θέρμη, από πέρσι, την εξαιρετικά εξωστρεφή ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, ο οποίος καθιστά πλέον θεσμό τις "Λευκές Νύχτες". Έχουμε θετικές εμπειρίες από το περσινό, άκρως επιτυχημένο παράδειγμα, όταν το ιστορικό κέντρο της Βέροιας «ζωντάνεψε» με μια σειρά εκδηλώσεων μέχρι τα μεσάνυχτα, το Μάρτιο και τον Αύγουστο, δίνοντας στους επισκέπτες της πόλης μια κοσμοπολίτικη αίσθηση, με τα εμπορικά καταστήματα να “σμίγουν” με τα καφέ και τον πολιτισμό της Βέροιας», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε βέβαιος ότι και φέτος, στα τέλη Μαρτίου, αλλά και στα τέλη Αυγούστου, η πρωτεύουσα της Ημαθίας θα κινηθεί σε «λευκούς» μεν νυκτερινούς ρυθμούς, αλλά με την αγοραστική κίνηση των καταστημάτων να κτυπά «κόκκινο».

Οι «Λευκές Νύχτες» συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και σχετική θετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαΐτζίδη, εγκρίθηκε η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις συγκεκριμένες ημέρες, με την υποχρέωση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων.