Skip to main content

«Λευκή νύχτα» και προσφορές στη Θέρμη στις 16 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, από τις 7 έως τις 12 το βράδυ θα λειτουργήσει η αγορά της Θέρμης και τα εμπορικά καταστήματα θα κάνουν ειδικές προσφορές.

Του Νίκου Ηλιάδη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματιών του δήμου Θέρμης διοργανώνει τη «Λευκή Νύχτα», λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η αγορά της Θέρμης θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 12 το βράδυ. Στο χρονικό αυτό διάστημα τα εμπορικά καταστήματα θα κάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις στους καταναλωτές οι οποίες θα αγγίξουν το 50%. Πέρα από τις προσφορές, στην κεντρική πλατεία καθώς και στους βασικούς εμπορικούς δρόμους της Θέρμης θα επικρατήσει εορταστική ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, στις εμπορικές γειτονιές θα στηθούν τραπέζια και ψησταριές με μπόλικο κρασί και κεράσματα για τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, ξυλοπόδαροι, Αη-Βασίληδες και τάρανδοι θα κινούνται στους δρόμους, σκορπώντας το κέφι σε μικρούς και μεγάλους. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κάνει πολυπληθής ομάδα του Σχολείου της Φύσης. Παράλληλα, μουσικές μπάντες όπως οι Μομόγεροι Κατερίνης από το Σωματείο Παναγία Σουμελά Θέρμης και η ομάδα των Κρουστόφωνων θα διασχίσουν όλη την αγορά, δίνοντας τον χριστουγεννιάτικο τόνο.

Τις ίδιες ώρες στην κεντρική πλατεία Παραμάνα θα βρίσκονται το Σύνολο Ηλεκτρικής Κιθάρας “Thermi-chords” του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης με καλλιτεχνικό διευθυντή τον καθηγητή του τμήματος Βαγγέλη Αγγελόπουλο, η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού (40 άτομα) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κανάρη Κεραμάρη καθώς και η ROCK BLUES μπάντα Lemonade Οn Stage. Στο εμπορικό κέντρο θα βρίσκονται οι “Spira - minore”, ένα σύνολο εγχόρδων αποτελούμενο από 30 βιολιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δήμητρας Κατιώνη. Οι δράσεις θα μεταφέρονται από δρόμο σε δρόμο ώστε να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο. Στο αμφιθέατρο της πλατείας θα βρίσκεται λούνα παρκ με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Γλέντι και μεγάλες προσφορές

Σκοπός της «Λευκής νύχτας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών του δήμου Θέρμης, Στάθη Πιστέλα είναι να ενισχυθεί η τοπική αγορά αλλά και να περάσει ένα θετικό εορταστικό κλίμα στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες της Θέρμης. «Τη νύχτα της 16ης Δεκεμβρίου θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο της Θέρμης στο οποίο αναμένεται να προσέλθουν και κάτοικοι άλλων περιοχών για παράδειγμα από Καλαμαριά, ακόμη και από τη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως συνέβη και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για αγορές καθώς τα καταστήματα κάνουν σημαντικές προσφορές» επισημαίνει στη Voria.gr ο κ. Πιστέλας.

Η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματιών του δήμου Θέρμης έχει στο δυναμικό της περίπου 400 καταστήματα. «Οι περισσότεροι είμαστε αυτοαπασχολούμενοι, ελάχιστα είναι τα καταστήματα τα οποία απασχολούν επιπλέον προσωπικό» σημειώνει ο κ. Πιστέλας. Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, άλλαξε η φυσιογνωμία της αγοράς. «Σταδιακά τα εμπορικά καταστήματα υποχώρησαν και στη θέση τους άνοιξαν καταστήματα ψυχαγωγίας». Σε σχέση με το 2010 ο τζίρος των καταστημάτων μειώθηκε περίπου στο μισό, ενώ αυτή τη στιγμή στη Θέρμη τα άδεια μαγαζιά υπερβαίνουν τα πενήντα.