Skip to main content

Zeus International: Η επένδυση στο Lazart και η τουριστική Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη του επιχειρηματία Χάρη Σιγανού ο οποίος βλέπει τεράστιες δυνατότητες στην τουριστική Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει η συνεργασία με την Wyndham.

Μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ θα επενδύσει η Ζeus Interantional στην ανακαίνιση του πρώην Les Lazaristes και νυν «Lazart Hotel», καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Zeus, κ. Χάρης Σιγανός, «η Θεσσαλονίκη διαθέτει τεράστια προοπτική ως προορισμός ενώ έχει και μία μοναδική ευκαιρία, να γίνει η αυριανή Κωνσταντινούπολη καθώς στη τωρινή συγκυρία, λείπει από τα Βαλκάνια μία τουριστική μητρόπολη».

Το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του «Lazart Hotel», του 5αστερου ξενοδοχείου στην περιοχή των Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη, που η Zeus International, ανέλαβε να διαχειριστεί για την επόμενη δεκαετία, από την εταιρεία χρηματοδοτικών μισθώσεων Hellas Capital.

O κ. Σιγανός, στέλεχος του ομίλου Δασκαλαντωνάκη επί σειρά ετών, έχει στρέψει τα φώτα της οικονομικής δημοσιότητάς, στο πρόσωπό του και στη Zeus International, λόγω και της στρατηγικής συνεργασίας που έχει κάνει με την διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Wyndham, για Ελλάδα και Βαλκάνια. Η συνεργασία προβλέπει την ένταξη στο δίκτυο της Wyndham, 20 ξενοδοχείων σε διάστημα δεκαετίας.

Η Zeus International, διαχειρίζεται και branded ξενοδοχεία όπως και ανεξάρτητες ξενοδοχειακές μονάδες στη Βαλκανική και την Κύπρο.  Το «Lazart» είναι αυτόνομο ξενοδοχείο το οποίο θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, στο μέλλον να γίνει branded.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει προορισμός stay, από transit, των Βαλκανίων που επιλέγουν την Χαλκιδική. Η Θεσσαλονίκη διαθέτει γαστρονομία, ξενοδοχεία, νυκτερινή ζωή, art. Για την πόλη σαν τουριστικό προορισμό πολλά θα κριθούν από την βελτίωση των υποδομών, από την αναβάθμιση του αεροδρομίου, από την κατασκευή του μετρό, αλλά και από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που θα ενισχύσει την οικονομική ζωή», τόνισε ο κ. Σιγανός.

Η Zeus International, μπορεί να μην έχει ιδιόκτητα ξενοδοχεία, ούτε στο παρόν αλλά ούτε και στο μέλλον, αλλά επενδύει σε ξενοδοχεία, όπως κάνει με το «Lazart» αλλά και όπως έκανε στο «Wyndham Grand Athens».

Ο όμιλος δεν ενδιαφέρεται αναγκαστικά για ξενοδοχεία σε premium περιοχές. Σκοπό έχει να ανασταίνει ξενοδοχεία που αντιμετώπισαν δυσκολίες. Αυτό έκανε στα Βαλκάνια, με τα τρία ξενοδοχεία της στο Βουκουρέστι να έχουν μέσες πληρότητες 90%, αυτό κάνει και στην Ελλάδα. «Πάμε να δημιουργήσουμε concepts, να δημιουργήσουμε ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα», εξήγησε ο επιχειρηματίας.

Προς το παρόν, όλη η έμφαση στη Θεσσαλονίκη δίνεται στο «Lazart». Στόχος είναι η ετήσια πληρότητα να διαμορφωθεί σε 75%, αξιοποιώντας τους εργαζομένους στο παλιό Les Lazaristes, αλλά και προσλαμβάνοντας επιπλέον 10-15 άτομα.

Περισσότερες αποκαλύψεις για νέες μονάδες, δεν έκανε ο κ. Σιγανός αλλά είπε μόνο ότι η Zeus International, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Wyndham, θα λειτουργήσει εντός του 2017 ακόμη ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με την Wyndham, λειτουργεί ήδη τρία ξενοδοχεία, στην Αθήνα το «Wyndham Grand Athens» στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στο Λουτράκι το «Wyndham Loutraki Poseidon Hotel» και το «Ramada Poseidon Loutraki Resort». Επίσης, την 1η Ιανουαρίου 2018 θα ανοίξει στη Βραυρώνα το «Ramada Plaza Attica Riviera», στο πρώην «Mare Nostrum», ενώ στο Μάτι Αττικής το «Αqua Marina» θα αλλάξει στη «Wyndham Garden Attica Riviera».  

Η δραστηριότητα της Zeus International ξεκίνησε από τα Βαλκάνια με την πρώτη εταιρεία του ομίλου να ιδρύεται το 2011. Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και στην Ελλάδα έκανε αναγκαία τη συγκέντρωση σε τρεις πυλώνες - business units, κάτι που επιχειρήθηκε το 2016 και θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Ο όμιλος έχει τρεις θεματικούς πυλώνες: Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και θεσμικούς οργανισμούς. Τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων ( συνολικά 13 μέχρι σήμερα) και, την ανάπτυξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και την παροχή υπηρεσιών σε τρίτους.

Από το management ξενοδοχείων, η Zeus Ιnternational αναμένεται να έχει κύκλο εργασιών περί τα 20 εκατ. ευρώ το 2017 και 35 εκατομμύρια το 2018, σύμφωνα με τα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια.