Skip to main content

Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να αποδράσει

Tον Αύγουστο θα τελειώσει η δανειακή σύμβαση, αλλά θα συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών μέτρων, λέει ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη

Η μνημονιακή εποχή θα συνεχιστεί, δυστυχώς για τον τόπο μας και μετά τον Αύγουστο λόγω των επώδυνων μέτρων που έχει ήδη υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνοντας βέβαιος ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου όσο παραπάνω μπορεί. Είναι, όμως, βέβαιο πως θα αναγκαστεί να αποδράσει, πριν εξαϋλωθεί το κόμμα του και πριν συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι η δήθεν καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια είναι άλλη μια απάτη».

Ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra news» προσθέτει: «Η αλήθεια είναι πως τον Αύγουστο θα τελειώσει η δανειακή σύμβαση, αλλά θα συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών μέτρων. Και η δημοσιονομική εποπτεία. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, έχουν ψηφίσει για το 2019 και το 2020 πολύ επώδυνα - ιδίως για τους πιο αδύναμους - μέτρα, που ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ. Επέβαλαν επιπλέον περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου, εξαιτίας των οποίων οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δύο μηνιάτικα.

Η μνημονιακή εποχή επομένως θα συνεχιστεί, δυστυχώς για τον τόπο μας, και μετά τον Αύγουστο. Ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να προλάβει το 2019. Άλλωστε και η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πιο επώδυνη από το 2017, αφού φέρνει επιπλέον φόρους, αυξήσεις εισφορών και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ».

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επισημαίνει ότι πρώτα οφείλουν να συνεννοηθούν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να γίνει δεκτή η συνταγματική ονομασία -δηλαδή το όνομα «Μακεδονία»- κατηγορώντας τον αρχηγό των ΑΝΕΛ ότι παίζει με τις λέξεις», ενώ για την τουρκική προκλητικότητα έναντι της χώρας μας, τονίζει πως αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία, σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα», να μην παραβλέπουμε τα παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης που προσλαμβάνουν ακραίες μορφές στη γείτονα και να εντοπίζουμε τόσο τους κινδύνους, όσο και τις ευκαιρίες».