Skip to main content

Λαζαρίδης: «Ναι» στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από τους ΑΝΕΛ

Τη σύμφωνη γνώμη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εξόρυξη υδρογονανθράκων και κοιτασμάτων σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα κατέθεσε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

 «Ναι» στην εξόρυξη υδρογονανθράκων και κοιτασμάτων σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα λένε, σύμφωνα με την τοποθέτηση του βουλευτή Β' Θεσσσαλονίκης, Γιώργου Λαζαρίδη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο κ. Λαζαρίδης έκανελόγο για σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί πολλά νέα δεδομέναγια τηνπεριφερειακή ανάπτυξη και την εθνική οικονομία ενώ σημείωσε ότι η προσαρμογή της χώρας μας σε νέα δεδομένα και πεδία, αυτά της ενέργειας, θα σημάνει χιλιάδες θέσεις εργασίας και κυρίως μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία που ανοίγεται και θα μας επιτρέψει να απεμπλακούμε από τις δυσκολίες του σήμερα.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη την εξειδικευμένη τεχνολογία και γνώση, ιδίως σε θαλάσσιες εξορύξεις μεγάλου βάθους, σε τομείς της οικονομίας δηλαδή που δεν κατέχει ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία και σημείωσε ότι αυτό το κενό συμπληρώνεται μέσω της προσέλκυσης ξένων ενδιαφερόμενων επενδύσεων και την μεταφορά της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας τους, που θα εξασφαλίζει και την ασφαλή εξέλιξη της διαδικασίας, αναφορικά με την προστασία του οικοσυστήματος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούμε» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και διεκρίνισε: «Η διαχείριση του θέματος δεν πρέπει να αφορά κάποιο κόμμα, το θέμα είναι εθνικό και η απόφασή μας πολύ σημαντική, που θα καθορίσει το μέλλον μας και θα ενισχύσει τις θέσεις μας, σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον».

«Είναι πολύ σημαντικό, όμως και αδιαπραγμάτευτο, να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αλλά και την αποφυγή τυχόν ζημίας σε βασικές οικονομικές δραστηριότητες του παράκτιου μετώπου, σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινωνία», κατέληξε.