Skip to main content

Λαχανόκηποι: Πρώτα το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά οι μελέτες

Η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος θα καθορίσει, όπως όλα δείχνουν, τον χρόνο εκπόνησης των μελετών για τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στους Λαχανόκηπους.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος θα καθορίσει, όπως όλα δείχνουν, τον χρόνο εκπόνησης των μελετών για τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στους Λαχανόκηπους.

Αν και η δημοτική αρχή συμπεριέλαβε τις  μελέτες για το συγκεκριμένο έργο στο Τεχνικό της Πρόγραμμα για το 2012, προϋπόθεση για την εκπόνησής τους είναι να προηγηθούν συζητήσεις με αξιόπιστους και έτοιμους να επενδύσουν επιχειρηματίες, ώστε να μην επαναληφθεί η συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα πρακτική των  μελετών που ολοκληρώνονται και τελικά παραπέμπονται στις καλένδες, χωρίς το έργο βέβαια να ξεκινάει ποτέ.

«Μόνο όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα προχωρήσουν οι μελέτες, εάν δεν υπάρξουν προοπτικές για επενδύσεις στην περιοχή δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε μελέτες και να τις βάλλουμε στα συρτάρια» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης. Όπως σημείωσε, η εκπόνηση μελετών συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό, προκειμένου ο δήμος να είναι έτοιμος, σε σχέση και με το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις στη χώρα.

Εξάλλου, είναι γνωστή η θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για δημιουργία στους Λαχανόκηπους ενός νέου, σύγχρονου business center, το οποίο θα έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να υποδεχθεί πλήθος επιχειρήσεων και συνεδριακής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι η περιοχή των Λαχανόκηπων είναι συνολικής έκτασης 410 στρεμμάτων και εκτείνεται μεταξύ Δενδροποτάμου - Δυτικής Εισόδου και 26ης Οκτωβρίου - Λιμένα (6ου προβλήτα) σε εντός και εκτός σχεδίου ζώνες των δήμων Θεσσαλονίκης και Μενεμένης.