Skip to main content

Λαβρόφ: Απαράδεκτη η επιθετική ρητορική των ΗΠΑ στο θέμα της Β. Κορέας

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον μεταξύ άλλων για τη συριακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ότι η «επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον» έχει αυξήσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο και είναι απαράδεκτη, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας παραβιάζει τους όρους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εντούτοις, ο Λαβρόφ για μία ακόμη φορά επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξαιτίας της επιθετικής ρητορικής της Ουάσιγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ και της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Η ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια μετάβαση από τη γλώσσα των κυρώσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων τονίστηκε» επίσης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη συριακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία, προστίθεται στο δελτίο τύπου.