Skip to main content

Λαβράκι έπιασε η ΕΛΑΣ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (φωτο)

Κατασχέθηκαν 16.890 πακέτα τσιγάρων και 301 συσκευασίες καπνού. Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι εκτιμώνται συνολικά στις 75.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, 33χρονος Έλληνας  και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28 και 39 ετών κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε οι ανωτέρω είχαν συστήσει, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, η οποία διακινούσε ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, o 33χρονος προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και  δεν ήταν επικολλημένη η ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τις μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια προμήθευε τους δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες οι οποίοι διέθεταν προς πώληση τα καπνικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τα τρία μέλη της ομάδας ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, οχήματα και την αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 16.890 πακέτα τσιγάρων,
- 1.055 ευρώ,
- 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία,
- δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι εκτιμώνται συνολικά στις 75.000 ευρώ.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Γ΄ Τελωνείο Ειδικού φόρου κατανάλωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών ενώ τα κατασχεμένα αυτοκίνητα στο Ά Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.