Skip to main content

Λαθροκυνηγός πυροβόλησε θηροφύλακα

Πυροβολισμό από καραμπίνα λαθροθήρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του, δέχτηκε τη Κυριακή το βράδυ θηροφύλακας στην περιοχή Ψυχικού Στρυμόνα Σερρών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της
Πυροβολισμό από καραμπίνα λαθροθήρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του, δέχτηκε τη Κυριακή το βράδυ θηροφύλακας στην περιοχή Ψυχικού Στρυμόνα Σερρών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας. Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια συμπλοκής με δύο ημεδαπούς λαθροθήρες, ηλικίας 27 και 40 ετών, οι οποίοι διέφυγαν, ενώ ένας τρίτος, 20 ετών, συνελήφθη.

Ο θηροφύλακας περιπολούσε μαζί με συνάδελφό του, όταν αντιλήφθηκε δύο λαθροθήρες, που κυνηγούσαν στο ποτάμι με μηχανοκίνητο πλωτό μέσο, ενώ ένας τρίτος θήρευε από τη στεριά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 27χρονος και ο 40χρονος χρησιμοποίησαν βία, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, ενώ ο δεύτερος πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός θηροφύλακα στο χέρι.

Ακολούθως, οι δύο άντρες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και αντίσταση κατά της αρχής. Κατασχέθηκαν μία καραμπίνα, 356 φυσίγγια, δύο ηλεκτρονικές πηγές νυχτερινής σκόπευσης και 18 νεκρές πάπιες.