Skip to main content

Επικίνδυνα λαθραία τσιγάρα κυκλοφορούν με το σήμα ΣΕΚΑΠ

Προιόντα λαθρεμπορίας είναι τσιγάρα με το σήμα της εταιρίας ΣΕΚΑΠ, τα οποία πωλούνται σε φθηνή τιμή, εντοπίστηκαν κυρίως στην αγορά της Ξάνθης.

Προϊόντα λαθρεμπορίας είναι τσιγάρα με το σήμα της εταιρίας ΣΕΚΑΠ, τα οποία πωλούνται σε φθηνή τιμή και τα οποία εντοπίστηκαν κυρίως στην αγορά της Ξάνθης, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό καταγέλλει με ανακοίνωση του ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΑΠ, Σεργκέι Ανίσιμωβ, προειδοποιώντας το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις αγορές του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που φέρουν και προειδοποιητικές ενδείξεις υγείας είτε στην ελληνική γλώσσα είτε σε ξένη (κυρίως αλβανική), είναι τόσο επιτηδευμένα παραχθείσες, που μόνον ένα έμπειρο και εξειδικευμένο μάτι μπορεί να εντοπίσει τις διαφορές στην παραγωγή και συσκευασία τους, σε σημείο που να παραπλανάται πολύς κόσμος που δικαιολογημένα μπορεί να πιστεύει ότι είναι προϊόντα της εταιρίας ΣΕΚΑΠ.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο, τονίζει η ανακοίνωση, είναι ότι τα συγκεκριμένα τσιγάρα είναι τρομερά επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, διότι δεν πληρούν καμία από τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τις γενικές οδηγίες για την δημόσια υγεία, ενώ η κατανάλωση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον καπνιστή, αφού περιέχει επικίνδυνες ουσίες και προσμίξεις, είναι άγνωστες οι συνθήκες παραγωγής τους και τα προϊόντα καπνού που χρησιμοποιούνται, καθώς είναι άγνωστος ο τόπος αλλά και η μονάδα παραγωγής τους.

«Το μόνο διακριτικό τους γνώρισμα, πέραν των ομοιοτήτων με πακέτα της εταιρίας μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι η φθηνή τιμή τους σε σχέση με τα φορολογημένα που κυκλοφορούν νόμιμα από την εταιρία μας, στοιχείο που καθιστά τον κάθε καταναλωτή πλέον υπεύθυνο για τον κίνδυνο που αναλαμβάνει, χωρίς να υποτιμάται και η απώλεια εσόδων (αφού δεν έχουν επικολλημένες τις φορολογικές ταινίες) για την ίδια την εταιρία που απασχολεί 180 άτομα από την περιοχή, αλλά και του κράτους που χάνει δεκάδες εκατομμύρια από φόρους και λοιπούς δασμούς».  

«Με αίσθημα ευθύνης η εταιρία μας απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό και προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη αγορά παράνομων και λαθραίων τσιγάρων άγνωστης προέλευσης, τα οποία διαδίδονται πλέον εκτεταμένα λόγω της οικονομικής κρίσης που ωθεί τον καταναλωτή να αναζητεί φθηνότερα τσιγάρα.

Καλούμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί με τα τσιγάρα που αγοράζουν και να απευθύνονται για τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ στα γνωστά και νόμιμα κέντρα πώλησης και τους εξουσιοδοτημένους πωλητές και αντιπροσώπους μας, να αποφεύγουν πλανόδιους και μη συμβεβλημένους με την εταιρία μας παράνομους πωλητές, ενημερώνοντας τόσο την εταιρία μας όσο και τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές.

Η καταγγελία τέτοιων περιστατικών και η παροχή πληροφοριών για την παραγωγή και διανομή λαθραίων τσιγάρων είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη και συμβάλλει τόσο στην προστασία της υγείας του καταναλωτικού κοινού όσο και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγής της εταιρίας μας η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή και στην πατρίδα μας, ενισχύοντας την εθνική οικονομία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εταιρία σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές θα αναζητήσει τους υπευθύνους και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει τους υπευθύνους ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση.